FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Libiji poginulo jedanaest pobunjenika

Autor: mpuk
BREGA, 13. kolovoza 2011. (Hina/Reuters) - Pobunjenici na libijskom istočnom frontu izgubili su u posljednjih 24 sata jedanaest ljudi u pokušaju da zauzmu strateški važan naftni terminal i rafineriju u gradu Brega na obali Sredozemnog mora, kazali su izvori iz bolnice.

Izvori iz bolnice u gradu Ajdabiyah na sjeveroistoku Libije kazali su da je u četvrtak i petak ranjeno oko 50 ljudi. Jedan civil stradao je kada je raketa, koju su ispalile snage libijskog lidera Muammar Gaddafija, pogodila njegovu kuću.

Pobunjenici su, kako tvrde, uspjeli zauzeti stambeni dio Brege koji je udaljen oko 15 kilometara od naftnog terminala i luke.

Pobunjeničke snage veruju da će zauzimanjem luke, koja se nalazi 750 kilometara od glavnog grada Tripolija, preokrenuti građanski rat koji traje gotovo šest meseci. Žele što je prije moguće početi izvoziti naftu iz Brege. Međutim borba za to traje već mjesecima.

Na zapadu se pobunjenici pokušavaju probiti sjeverno prema gradu Zawiyah odakle bi mogli napadati uporište Gaddafija u glavnom gradu.

(Hina) xmpv ympv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙