FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Donacija od 300 tisuća kuna rodilištu u Imotskom

Autor: vlar
IMOTSKI, 12. kolovoza 2011. (Hina) - Koordinacija zavičajnih udruga Imotske krajine "Imota u Lisinskom" predala je danas na uporabu tri vrijedna medicinska uređaja još uvijek zatvorenom rodilištu u Imotskom.

Riječ je o sterilizatoru, mobilnom ultrazvuku i mobilnom inkubatoru, ukupne vrijednosti 300 tisuća kuna, koje je Koordinacija prikupila na humanitarnoj večeri "Imota u Lisinskom", održanoj 7. prosinca prošle godine u prepunoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Uz medicinsko osoblje i predstavnike lokalne vlasti, primopredaji je bio nazočan i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kao jedan od glavnih pokrovitelja humanitarne akcije.

Predsjednik Organizacijskog odbora "Imote u Lisinskom" Leonard Topić tom je prigodom zahvalio svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji humanitarne večeri, a posebno brojnim glazbenicima, umjetnicima i pokroviteljima. Donirani uređaji, do otvaranja rodilišta u Imotskom, bit će korišteni u Jedinici hitne medicine pomoći, rekao je Topić.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je pak kako Grad Zagreb, osim sudjelovanja u organizaciji humanitarne večeri, želi i dodatno pomoći u uređenju i klimatizaciji dviju prostorija imotskog rodilišta.

Rodilište u Imotskom jedno je od triju rodilišta u sklopu domova zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, zatvorenih u svibnju prošle godine zbog neudovoljavanja zakonskim kriterijima. Nakon što je početkom lipnja ove godine ministar zdravstva Darko Milinović potpisao novi pravilnik o izvanbolničkim rodilištima, kojim su smanjeni minimalni tehnički standardi, nedavno je otvoreno sinjsko rodilište, dok su rodilišta u Makarskoj i Imotskom ostala na čekanju dok se ne ispune svi uvjeti.

(Hina) xpgas/xvl yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙