FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Imotski: 115. brigada HV-a proslavila 20. obljetnicu

Autor: glasnogovornica Rajković
IMOTSKI, 29. srpnja 2011. (Hina) - Čestitajući pripadnicima imotske 115. brigade u svoje ime i u ime predsjednice vlade Jadranke Kosor 20. obljetnicu njezina osnutka, ministar branitelja Tomislav Ivić rekao je danas u Imotskome da su hrvatski branitelji s prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom na čelu obranili i stvorili samostalnu, demokratsku, a sutra i europsku Hrvatsku.

Kako je istaknuo, pripadnici imotske brigade "svoje su ratne zadaće izvršavali ponosno i časno", na čemu će im Hrvatska vječno biti zahvalna.

Proslava 20. obljetnice osnutka te brigade počela je u crkvi sv. Franje u Imotskom, gdje je svečanu euharistiju predvodio gvardijan fra Zoran Kutleša.

Nakon mise, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 115. brigade i obitelji poginulih branitelja položili su vijence i zapalili svijeće za sve poginule podno spomen-obilježja hrvatskim mučenicima na Topani, zatim kod bivše vojarne na Kamen-mostu podno spomenika braniteljima iz općine Podbablja i kod spomenika prvome hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Pripadnici 115. brigade, osnovane 29. srpnja 1991., odlaze na južno bojište. Kroz brigadu je prošlo oko 3500 hrvatskih branitelja, od kojih su desetorica poginula tijekom Domovinskog rata, a nakon rata ih je umrlo više od 200.

(Hina) xpp yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙