FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 1. kolovoza

Autor: agrb
ZAGREB, 31. srpnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 1. kolovoza:

IMOTSKI - Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić nazočit će svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Imotskog, u okviru koje je, uz dodjelu priznanja, predviđeno njegovo obraćanje nazočnima, kao i obraćanje imotskoga gradonačelnika Ante Đuzela (11 sati, Pučko otvoreno učilište).

SPLIT - Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović sa suradnicima će posjetiti KBC Split, gdje će otvoriti novu djelatnost KBC-a Split za transplantaciju autolognih krvotvornih matičnih stanica, sa sterilnom jedinicom i laboratorijem za citaferezu i krioprezervaciju (10 sati, središnji hol na lokaciji Križine). Nakon obilaska prostora sterilne jedinice i odsjeka za citaferezu i krioprezervaciju u središnjem holu održat će se svečanost otvaranja tih sadržaja, a tada se očekuju i izjave (oko 11,00 sati).

ZAGREB - Komisija "Iustitia et pax" Hrvatske biskupske konferencije održat će konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti izjavu "Neprihvatljivost predloženih izmjena Zakona o trgovini". Na konferenciji će biti predsjednik Komisije, sisački biskup Vlado Košić i tajnik Komisije Gordan Črpić (11 sati, zgrada Hrvatske biskupske konferencije, Ksaverska cesta 12).

DALJ - Obilježavanje 20. obljetnice tragične pogibije dvadeset policijskih službenika, 15 pripadnika Zbora narodne garde i četiri pripadnika civilne zaštite, koji su smrtno stradali u napadu JNA i srpskih paravojnih formacija na policijsku postaju Dalj. U znak sjećanja i odavanja počasti ispred spomen-obilježja poginulih hrvatskih branitelja vijence će položiti i svijeće zapaliti visoki državni dužnosnici, izaslanstva udruga proizašlih iz Domovinskog rata te članovi obitelji poginulih redarstvenika (10 sati, ispred Policijske postaje Dalj). Potom će se održati misa zadušnica koju će predvoditi vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac (12 sati, Crkva sv. Josipa).

SPLIT - Dramski ansambl 57. Splitskog ljeta, u koprodukciji s LFKs Marseille praizvest će komad "Satis sunt mihi pauci" (Malobrojni su mi dovoljni) Jeana Michela Bruyerea, jednog od najintrigantnijih multidisciplinarnih umjetnika današnjice, redovitog gosta festivala u Avignonu. Uz najavu predstave stoji i naputak organizatora da je obavezan dolazak publike u potpuno bijeloj odjeći (21 sat, podrumi Dioklecijanove palače).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Vesna Krbot Nejašmić

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Marko Curać

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙