FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GDF Suez potpisao sporazum s kineskim CIC-om o ulaganjima u Aziji

Autor: gple
PARIZ, 11. kolovoza 2011. (Hina/AFP) - Francuska energetska grupa GDF Suez udružila je snage s kineskim stabilizacijskim fondom CIC-om koji će uložiti 2,9 milijardi eura kako bi pomogao širenju poslovanja francuske tvrtke u azijsko-pacifičkoj regiji i Kini.

GDF Suez potvrdio je da je sklopio odgovarajući sporazum u poslovnom izvješću o prvoj polovini godine, koje je pokazalo 7,9-postotni rast prihoda, na 45,68 milijardi eura, i 8,2-postotno povećanje operativne dobiti, na 8,9 milijardi eura.

Neto dobit smanjila se 23 posto zbog prošlogodišnje visoke poredbene osnovice, koja je bila rezultat jednokratnih stavki.

Sporazumom je utanačeno da će China Investment Corporation (CIC) uložiti 2,3 milijarde eura u zamjenu za 30-postotni udio u GDF Suezovom ogranku za istraživanje i proizvodnju.

CIC će također za dodatnih 600 milijuna eura preuzeti 10-postotni udio u GDF Suezovom pogonu u Trinidad and Tobagu, stoji u priopćenju francuske tvrtke, objavljenom u srijedu.

Francuski energetski div objavio je da je u 'poodmakloj fazi razgovora' sa CIC-om o dovršenju sporazuma o suradnji koji će biti fokusiran na azijsko-pacifičku regiju ali će se proširiti i na druge grane poslovanja i druge regije.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙