FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Siemens s nižom tromjesečnom dobiti

Autor: vmom
MUENCHEN, 28. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Njemačkih inženjerski div Siemens u četvrtak je izvijestio o nižoj dobiti u trećem njegovom tromjesečju, upozorivši na pojačane rizike u globalnom gospodarstvu.

Neto dobit od neprekinutih operacija u tromjesečju od travnja do lipnja, u trećem tromjesečju njegove fiskalne godine, smanjena je za 47 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, na 763 milijuna eura.

Na rezultate su poglavito utjecali slabi rezultati u segmentu Siemensovog poslovanja sa zdravstvenom skrbi. Pad dobiti pripisuje se trošku vezanom uz izlazak Siemensa iz zajedničkog ulaganja s francuskom Arevom na području nuklearne energije, kao i posljedicama prekida projekta s Rhoen Klinikum.

Siemens je objavio da je segment zdravstvene skrbi, koji je lani bio zaslužan za 17 posto prihoda, izgubio gotovo 100 milijuna eura prihoda zbog okončanja projekta s Rhoen Klinikum, a među razlozima navode i nepovoljne tečajne razlike.

U tvrtki također ističu da su prihodi i narudžbe u segmentu zdravstvene skrbi smanjeni u obje Amerike i u Europi, čime je više nego anulirano povećanje ostvareno u Aziji i Australiji.

"Okruženje za poslovanje u segmentu zdravstvene skrbi ostalo je izazovno", kažu u Siemensu.

Tvrtka je ipak potvrdila prognozu iz svibnja o visini neto dobiti od neprekinutih operacija u tekućoj fiskalnoj godini, koja završava 30. rujna, od najmanje 7,5 milijardi eura.

U srijedu je tvrtka objavila da je izvršnom direktoru Siemensa Peteru Loscheru produljen mandat na idućih pet godina.

(Hina) xvmo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙