FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavlja se potraga za muškarcem koji je nestao s pedaline

Autor: mbur
ZAGREB, 11. kolovoza 2011. (Hina) - Potraga za muškarcem koji je jučer nestao s pedaline blizu plaže u Crikvenici nastavlja se i danas, izvijestio je danas Samostalni odjel za odnose s javnošću Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

U potragu, koja je prekinuta dolaskom mraka, uključeno je više privatnih glisera te plovilo Lučke ispostave Crikvenica a naknadno se uključila temeljna policija te pomorska policija. Sudjeluju i ronioci, dva plovila Lučke kapetanije Rijeka, policijsko plovilo, a u potragu će se uključiti i zrakoplov "Krila Kvarnera".

Prema dojavi, osoba je pala s pedaline, blizu plaže u Crikvenici. Muškarac B.B. (30) je dobio grč te ostao plutati u moru, dok je njegova nećakinja, koja je također bila na pedalini, prevežena gliserom na obalu.

U Smokvici Veloj, ispod južne punte Kornata, jučer se nasukao katamaran koji je plovio pod stranom zastavom, no nema ozlijeđenih ni oštećenja na nasukanom brodu, izvijestio je Državni centar 112 koji upozorava da su danas prijepodne na južnom Jadranu još mogući olujni udari bure, a poslijepodne na srednjem i južnom dijelu olujni udari sjeverozapadnjaka.

Brod Lučke kapetanije Šibenik došao je na mjesto događaja te je utvrđeno da nema ozlijeđenih niti oštećenja na 12-metarskom nasukanom brodu.

Katamaran je bio u čarteru te će ga vlasnik kasnije odsukati, a članove posade su djelatnici Nacionalnog parka Kornati prevezli na kopno.

Državni centra 112 izvješćuje i da Hrvatska gorska služba spašavanja Šibenik nastavlja potragu za muškarcem iz Strmice kod Knina, koji se udaljio od kuće 3. kolovoza. U traganju koje je trajalo jučer do 21 sat sudjelovala su četiri pripadnika šibenskog HGSS-a s dva psa tragača ali osoba nije pronađena.

(Hina) xpp/xmb ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙