FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pronađen "živ i zdrav" Čeh koji je jučer otplovio "gumenjakom"

Autor: mbur
ZAGREB, 10. kolovoza 2011. (Hina) - Nestalog češkog turista, koji se jučer oko 16 sati uputio gumenim čamcem iz Svetog Jurja kod Senja prema Baškoj, jutros je oko 6,15 sati pronašla dežurna posada Obalne straže avionom Pilatus u uvali rta otoka Prvića.

Služba za odnose s javnošću i informiranje Ministarstva obrane RH priopćila je danas da je posada Obalne straže poletjela iz vojarne Zemunik u 6 sati i nakon 15 minuta pretrage uočila gumeni čamac s nestalim turistom o čemu je obavijestila Lučku kapetaniju iz Rijeke.

Nestanak turista prijavljen je sinoć, a zahvaljujući brzoj i učinkovitoj potrazi pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) akcija je uspješno okončana. Državni centar 112 priopćilo je da je Čeh u dobrom stanju, osim što je malo pothlađen.

Državni centar 112 priopćio je i da je brod Lučke kapetanije Crikvenica jučer pretražio područje između Crikvenice i Selca, gdje je prema dojavi građana bila osoba koju je na madracu odnijela bura, no nitko nije pronađen.

Županijski centar (ŽC) 112 Rijeka jučer primio dojavu građana da između Crikvenice i Selca u moru vidi osobu na madracu koju je odnijela bura kilometar od obale te da pokušava doplivati do kopna. ŽC 112 je potom obavijestio Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci, no brod Lučke kapetanije Crikvenica koji je pretraživao navedeno područje nije pronašao nikoga u moru.

Županijski centar 112 Split primio je jučer informaciju od splitskog HGSS-a vezano uz osobu koja je 8. kolovoza nestala u Sutivanu na otoku Braču, no do sada nije pronađena.

Nestala osoba je u jutarnjim satima 9. kolovoza viđena u blizini uvale Livka. U traganju je jučer sudjelovalo devet pripadnika HGSS-a, vatrogasci iz DVD Supetar, Postira i Selca, te lovci i mještani. Potraga će se nastaviti po prikupljanju dodatnih informacija, priopćeno je iz Državnog centra 112.

(Hina) xpp/xmb ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙