FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 27. srpnja

Autor: agrb
ZAGREB, 26. srpnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska - za srijedu, 27. srpnja:

ZAGREB - Bivši premijer Ivo Sanader trebao bi u zatvoru u Remetincu USKOK-ovim tužiteljicama iznijeti obranu u istrazi u kojoj ga se sumnjiči da je 1994. i 1995. kao zamjenik ministra vanjskih poslova zlouporabio položaj i ovlasti te s Hypo bankom dogovorio proviziju od sedam milijuna austrijskih šilinga (3,5 milijuna kuna) za zajam od 140 milijuna šilinga koji je ta banka odobrila hrvatskoj vladi. USKOK sumnja da je Sanaderu provizija isplaćena nakon što je zaključen ugovor o kreditu između austrijske banke i hrvatske vlade. Novo Sanaderovo saslušanje njegovi su branitelji najavili prošlog tjedna kada je bivši premijer iznio obranu u slučaju Fimi medija (14 sati, Okružni zatvor u Remetincu, Dr. Luje Naletilića 1).

SRB - U povodu 70. godišnjice ustanka održat će se skup kojim će se, u nazočnosti istaknutih gostiju, obilježiti ta obljetnica. Skup organizira Srpsko narodno vijeće u suradnji sa Savezom antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske te općinom Gračac (11,30 sati, u podnožju spomenika ustanku).

ZAGREB - Konferencija za medije na temu "Kako pomoći građanima opterećenim kreditima s valutnom klauzulom?" na kojoj će govoriti predsjednik SDP-a Zoran Milanović i saborski zastupnik Branko Grčić (12, 30 sati, sjedište SDP-a, Iblerov trg 9).

ZAGREB - Hrvatski laburisti - Stranka rada održat će konferenciju za novinare na kojoj će njezin predsjednik Dragutin Lesar sa suradnicima govoriti o toj stranci kao političkoj alternativi sadašnjim političkim blokovima (11 sati, na Trgu sv. Marka u Zagrebu). U slučaju kiše konferencija za novinare održat će se u uredu stranke (Ilica 108).

ŠIBENIK - Istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku Igor Ninić ispitat će prve svjedoke u postupku protiv Dragana Paravinje, osumnjičenog za teško ubojstvo maloljetne Drnišanke Antonije Bilić.Pred sucem bi se najprije trebala naći obitelj nestale maloljetnice, zatim i svi ostali svjedoci obuhvaćeni postupkom (10 sati, Županijski sud u Šibeniku). Ispitivanje svjedoka bit će zatvoreno za javnost.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Serđo Obratov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Vesna Krbot Nejašmić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙