FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetska premijera jedrilice Salone 38

Autor: macu
SPLIT, 30. srpnja 2011. (Hina) - Salona 38, najnoviji model jedrilice tvrtke "AD brodovi" iz Solina, porinut u more prije pet dana, imala je danas popodne u Splitu svjetsku premijeru.

Salona 38 premijerno jedrenje imala je u splitskom jedriličarskom klubu "Labud" s poznatim skiperom America's Cupa Deanom Barkerom te hrvatskim jedriličarem Karlom Kuretom koji svoje regatne uspjehe redovito postiže na jedrilicama Salona. Premijeri su nazočili novinari iz Austrije, Njemačke, Švedske, Češke i td.

Direktor Salona grupe Krešimir Sečak izjavio je kako je Salona 38 porinuta prije svega nekoliko dana, a prije svjetskog predstavljanja već je prodano šest komada. "Mislim da to najavljuje uspjeh ovog modela. Nadam se da će hrvatsko tržiše, posebno čarteraši, prepoznati kvalitetu kao što je to već učinilo svjetsko tržište. Jako smo zadovoljni početkom naše suradnje s Deanom Barkerom i nastavkom suradnje s njim na našem najznačajnijem novom projektu - Saloni 60 koja će biti predstavljena sljedeće godine", rekao je Sečak.

Novi model Salone nasljednica je američke i europske uspješnice Salone 37. Duga je 11,5 metara, široka 3,62 metara s tri kabine i šest ležaja.

Salona 38 svoj uskoro će se predstaviti na sajmu nautike u Amsterdamu krajem kolovoza, a zatim slijede: Southampton, Cannes, Genova i ostali europski sajmovi.

Salona 37 solinskih AD brodova bila je proglašena za Europski brod godine 2007., što je naprestižnija nagrada u nautičkom biznisu.

(Hina) xmc yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙