FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mišetić: Gotovinina obrana intenzivno priprema žalbu

Autor: bcav
ZAGREB, 28. srpnja 2011. (Hina) - Obrana generala Ante Gotovine intenzivno priprema žalbu na prvostupanjsku presudu za čije podnošenje rok istječe u ponedjeljak, 1. kolovoza, izjavio je u četvrtak Gotovinin odvjetnik Luka Mišetić.

"Obrana generala Gotovine intenzivno radi na pripremi žalbe i drugih komentara nemamo", izjavio je Mišetić u telefonskom razgovoru za Hinu.

Američki odvjetnik hrvatskog podrijetla nije želio iznositi pojedinosti žalbe koja mora biti predana Haaškom sudu do isteka radnog vremena u ponedjeljak, 1. kolovoza.

Gotovininu braniteljskom timu, u kojem su od početka postupka Mišetić, Gregory Kehoe i Payam Akhavan, u međuvremenu se priključio Švicarac Guenael Mettraux, iskusan haaški odvjetnik koji je pred ICTY-em bio branitelj u nekoliko predmeta.

Gotovina je 15. travnja, zajedno s generalom Mladenom Markačem, nepravomoćno osuđen pred Haaškim sudom za zločine počinjene nad srpskim civilima tijekom i nakon Oluje.

Gotovinu, nekadašnjeg zapovjednika Zbornog područja Split, sud je osudio na 24, a Markača, tadašnjeg zapovjednika Specijalne policije na 18 godina zatvora, dok je Ivan Čermak oslobođen optužbi i pušten na slobodu.

(Hina) xbcav ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙