FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstava "Elektra" INK-a na maloj turneji po Makedoniji

Autor: agrb
ZAGREB, 28. srpnja 2011. (Hina) - Ansambl predstave "Elektra" Istarskog narodnog kazališta (INK) - Gradskog kazališta Pula, u režiji Damira Zlatara Freya, sudjelovat će do kraja srpnja na dva festivala u Makedoniji - 29. srpnja na Međunarodnom festivalu antičke drame Stobi te 31. srpnja na festivalu Ohridsko ljeto, doznaje se danas na internet stranicama INK-a.

Povodom sutrašnje izvedbe predstave na Festivalu antičke drame u Stobiju, jutros je u Velesu održana konferencija za novinare, na kojoj su bili redatelj Damir Zlatar Frey, glumice Branka Cvitković i Helena Minić, makedonski glumac Vasil Zafirčev i ravnateljica INK Gordana Jeromela Kaić.

"Elektra je sve osim savršene junakinje našega doba. Ta antiheroina nije pravedna osvetnica čija teroristička akcija umorstva vlastodržaca donosi očekivani boljitak, već je i sama, isto kao i njezin brat Orest, prije svega žrtva političke represije", ustvrdila je u najavi predstave dramaturginja Željka Udovičić Pleština.

Po njezinim riječima, predstava progovara i o aktualnim pitanjima današnjeg svijeta, o opravdanosti osvete, nasilja u obitelji, ali i zloporabe položaja i ovlasti, prevrtljivosti naroda koji se uvijek istim žarom priklanja pobjedničkoj strani te problemima vlastohleplja, častohleplja i ratova.

Uz Helenu Minić, Vasila Zafirčeva i Branku Cvitković, u predstavi, koja je premijerno izvedena u ožujku ove godine, glume Tomislav Kvartuč, Zoran Kelava, Lana Gojak, Damjan Simić i drugi.

(Hina) pp/xagrb yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙