FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera "Cabareta Brecht - Zadrživi uspon Artura Uija" u petak na Malom Brijunu

Autor: dspo
BRIJUNI, 19. srpnja 2011.(Hina) - "Cabaret Brecht - Zadrživi uspon Artura Uija", naziv je predstave u režiji Lenke Udovički koja će u petak, 22. srpnja na Tvrđavi Minor na Malom Brijunu biti premijerno izvedena u okviru ovogodišnje 11. sezone kazališta Ulysses, najavljeno je danas iz tog kazališta.

Riječ je o gangsterskom djelu o korupciji, kriminalu, cvjetači i vlasti a "Zadrživi uspon Artura Uija" Brecht je, kako se navodi u priopćenju za javnost, napisao s neskrivenim didaktičnim ciljem - pružiti američkoj publici jasnu uzročno-posljedičnu analizu tada recentnih događaja u Njemačkoj te upozoriti na činjenicu da je Hitler "doživio jednostavan, progresivan i sasvim zadrživi rast kojega su omogućile osobitosti kapitalizma, psihološki mehanizmi naroda suočenog s ugroženom egzistencijom".

Glazbu, koju u predstavi uživo izvodi Petrojvic Blastin Company, skladao je Nigel Osborne, kostime je osmislila Bjanka Adžić Ursulov, scenografiju Deni Šesnić, a koreografiju Staša Zurovac. Uz Ozrena Grabarića, koji tumači glavnu ulogu, u predstavi igraju još Mladen Vasary, Mislav Čavajda, Goran Bogdan, Maja Posavec, Damir Šaban, Dražen Šivak, Damir Poljičak, Jure Ivanušič, Zoran Pribičević, Igor Kovač i Filip Detelić. Nova predstava Kazališta Ulysses na Malom Brijunu igra do 6. kolovoza.

Inače, u ovogodišnjoj 11. sezoni kazališta "Ulysses" od 16. srpnja do 21. kolovoza na Malome Brijunu bit će izvedeno 25 izvedaba, tri koncerta i jedno gostovanje - beogradskog "Ateljea 212".

(Hina) xdspo yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙