FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poreč: počeo Valamar jazz festival

Autor: dspo
POREČ, 7. srpnja 2011. (Hina) - Koncertom Tamare Obrovac, Transhistria ensemblea i Epoquea kvarteta večeras je u Eufrazijevoj bazilici u Poreču svečano otvoreno drugo izdanje Valamar jazz festivala.

Program ovogodišnjega Valamar Jazz Festivala održat će se na nekoliko lokacija u Poreču, na pozornicama smještenim u autentičnom prirodnom i povijesnom okruženju ovoga grada, a uz već poznate pozornice na otoku Sv. Nikole i iza Ville Polesini, u program su ove godine uključeni i Eufrazijeva bazilika, lapidarij Zavičajnoga muzeja Poreštine, te niz manjih pozornica širom Poreča.

Pjevačica, flautistica i umjetnička direktorica festivala Tamara Obrovac večeras je s glazbenicima iz Transhistria ensemblea "spojila snage" s češkim Epoque kvartetom, a večerašnji je koncert bila ujedno i promocija prvoga studijskog projekta ove glazbene suradnje.

Jazz večer u bazilici nastavljena je gostovanjem francuskoga jazz glazbenika i harmonikaša Richarda Galliana i Piazzola Forever septeta. Sutra će pak glazbenicima i publici domaćin biti otočić Sv. Nikole, koji je i prošle godine bio mjesto odvijanja glavnoga programa Valamar Jazz Festivala. Na pozornici tik uz more nastupit će kvartet nove zvijezde jazza Miguela Zenona, a nakon njega istinska diva svjetske jazz glazbe, brazilska pijanistica i pjevačica Tania Maria sa svojim Viva Brazil Quintetom.

U subotu, 9. srpnja, festivalsku večer otvorit će jedan od najcjenjenijih trubača i skladatelja današnjega jazza – Tom Harrell Quinet, koji će biti prava poslastica za sve ljubitelje post-bop jazza.

Festivalski program, kao i prošle godine, zaključit će se u plesnom ritmu, uz najbolji europski funky sastav – Nils Landgren Funk Unit.

(Hina) xdspo yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙