FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japanska arhitektura večeras u MSU

Autor: Ana Todoric
ZAGREB, 19. srpnja 2011. (Hina) - U Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) večeras se otvara izložba "Paralelni Japan", a riječ je o suvremenoj japanskoj arhitekturi nastaloj u razdoblju od 1996. do 2006.

Izložba je nastala u suradnji s Japan Foundation, Japanskim arhitektonskim institutom i japanskim veleposlanstvom u Hrvatskoj, a na njoj je prikazano stotinjak djela suvremene arhitekture koja su stavljena u društveni i ekonomski kontekst. Koncipirana je putem fotografija, maketa i filmova kako bi pružila uvid u razvoj japanske arhitekture od razdoblja tzv. 'balona' u ekonomiji do razdoblja 'poslije balona'.

Izložba "Paralelni Japan" objašnjava odnose između arhitekture i društva, ističu organizatori te prikazuju zgrade podignute na japanskom tlu u proteklom desetljeću, kao i objekte koje su japanski arhitekti ostvarili u inozemstvu.

Namjera izložbe je prikazati i usporediti raznolike arhitektonske radove u četiri tematska odjeljka: grad, život, kultura i stanovanje. Uspoređivanjem arhitektonskih projekata u tom presjeku japanskog društva dobivamo precizniju sliku naizgled disparatnih stvarnosti japanske kulture danas. Tim načinom, napominju organizatori bolje se zahvaćaju činjenice koje oblikuju tako raznolike i dinamične zgrade i pozadinske čimbenike kao što su nekretnine i financije, kulturni programi i regionalne uprave, tehnološki razvoj i informatički sustavi koje japanski arhitekti i inženjeri razmatraju u transformaciji društvenih programa.

Arhitektura je sila koja svojom usmjerenom akumulacijom znanja oblikuje društvo, ističu organizatori izložbe koja će biti otvorena do 6. kolovoza.

(Hina) xta yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙