FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba: "Kako ti stoji u škrinji, tako stoji i na tebi"

Autor: hspa
DUBROVNIK, 8. srpnja 2011. (Hina) - U organizaciji Dubrovačkih muzeja večeras je u žitnici Rupe otvorena izložba narodnih nošnja Dubrovačkog primorja iz fundusa Etnografskog muzeja pod nazviom "Kako ti stoji u škrinji, tako stoji na tebi".

Riječ je o prvoj tematskoj izložbi o tradicijskom odijevanju u Dubrovačkom primorju, a izložbom i istraživanjem koje joj je prethodilo Etnografski muzej Dubrovačkih muzeja pridonosi spoznajama i znanjima o tradicijskom odijevanju u Dubrovačkom primorju, utjecajima i trendovima koji su vladali od sredine 19. do sredine 20. stoljeća. U tančine su analizirani i predstavljeni utjecaji dviju kulturnih zona koje su malen i siromašan primorski kraj obilježile raznolikošću načina odijevanja u različitim prilikama.

Autorica izložbe je mlada kustosica Etnografskog muzeja Barbara Zec, suradnica na izložbi Marija Vraničić, a likovni postav potpisuje Ivona Michl.

U prigodonu programu nastupili su folklorni ansambl Linđo te KUD "Lijerica" iz Slana, a izložbu je otvorio dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

(Hina) yddub ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙