FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 17. srpnja 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

OSTRAVA - Mladi hrvatski atletičar, 20-godišnji Marin Premeru zauzeo je četvrto mjesto u bacanju diska posljednjeg dana Europskog prvenstva za mlađe seniore u Ostravi. Premeru, koji je prvoga dana prvenstva u četvrtak, osvojio broncu u bacanju kugle, ostao je za 49 centimetara "kratak" u nastojanju da osvojio još jedno odličje s obzirom da je Norvežanin Fredrik Amundgaard do bronce stigao hicem od 59,42m. Zlato je osvojio Britanac Lawrence Okoye sa 60,70m, a srebro Ukrajinac Mikita Nesterenko sa 59,67m.

Posljednjeg dana natjecanja u Ostravi nastupilo je još troje hrvatskih atletičara. Alen Melon je s osobnim rekordom od 2,18 metara zauzeo deveto mjesto u skoku u vis, Matea Matošević u utrci na 5.000 metara bila 12. s vremenom od 16:38.59 minuta, dok je Lucija Cvitanović natjecanje u sedmoboju okončala na također 12. poziciji s osobnim rekordom od 5438 bodova.

ZAGREB/MILANO - Talijanski košarkaški euroligaš Armani Jeans iz Milana objavio je kako je potpisao dvogodišnji ugovor s mogućnosti produženja na još dvije godine s hrvatskim reprezentativnim centrom Leonom Radoševićem (21), dosadašnjim članom Cibone. Radošević je bio članom reprezentacije u svim mlađim dobnim uzrastima, te je osvojio brončanu medalju na Europskom prvenstvu u kategoriji do 18 godina, te brončanu na Svjetskom prvenstvu do 19 godina 2009. Izbornik Josip Vranković pozvao ga je na pripreme za nastup na ovogodišnjem Ezurobasketu koji će se održati u litvi od 31. kolovoza do 18. rujna.

"Leon Radošević je jedan od najzanimljivijih mladih centara u Europi. Vjerujem kako će svojim karakterom i atletizmom odmah donijeti važan doprinos našoj momčadi", rekao je trener Armani Jeansa Sergio Scariolo.

STUTTGART - Španjolac Juan Carlos Ferrero pobjednik je ATP turnira tenisača u Stuttgartu, on je u finalu svladao sunarodnjaka Pabla Andujara sa 6-4, 6-0. Bivšem prvom igraču svijeta Ferreru ovo je 16. naslov na ATP Touru u karijeri, a prvi nakon slavlja u Umagu prošle godine. Trijumfom u Stuttgartu Ferrero je potvrdio kako u odličnoj formi stiže u Umag braniti naslov za osam dana.

BASTAD - Šveđanin Robin Soderling pobjednik je ATP turnira tenisača u Bastadu, on je u finalu svladao Španjolca Davida Ferrera sa 6-2, 6-2 nakon samo sat i sedam minuta igre. Ovo je 10. turnirski naslov u karijeri za Soderlinga, a već četvrti ove godine.

Soderling se trijumfom u Bastadu učvrstio na petom mjestu ATP ljestvice, dok Ferrer ostaje šesti.

BAD GASTEIN - Španjolka Maria Jose Martinez pobjednica je WTA turnira tenisačica u Bad Gasteinu, ona je u finalu svladala domaću igračicu, Austrijanku Patriciju Mayr-Achleitner sa 6-0, 7-5. To je četvrti osvojeni turnir u karijeri za Martinez, a prvi ove godine.

MONTPELLIER - Britanac Mark Cavendish (HTC) pobjednik je 15. etape biciklističke utrke "Tour de France" vožene od Limouxa do Montpelliera u dužini od 192.5 kilometra. Cavendish je još jednom potvrdio kako je trenutačno daleko najbolji sprinter u pelotonu, te je lakoćom ostvario svoju četvrtu etapnu pobjedu na ovogodišnjoj utrci, te ukupno već 19. u karijeri na "Touru" ispred drugog Amerikanca Tylera Farrara (Garmin) i trećeg Talijana Alessandra Petacchija (Lampre).

U ukupnom redoslijedu nije bilo promjena, tjedan dana prije kraja utrke i dalje vodi Francuz Thomas Voeckler (Europcar) sa 1:49 minuta ispred drugog Luksemburžanina Franka Schlecka (Leopard) i 2:06 minuta ispred trećeg Australca Cadela Evansa (BMC).

ŠANGAJ - Kinezi Huo Liang i Qiu Bo osvojili su naslov svjetskih prvaka u skokovima u vodu u paru s tornja visine 10 metara na SP u Šangaju. Liang i Bo su do zlata stigli sa 480,03 bodova, srebro su sa 443,01 bodova osvojili Nijemci Patrick Hausding i Sascha Klein, a broncu Ukrajinci Oleksandr Gorškovozov i Oleksandr Bondar sa 435,36 bodova. Ovo je treće uzastopno svjetsko zlato u ovoj disciplini za Hua Lianga (21), koji je i aktualni olimpijski pobjednik iz Pekinga. Sve dosadašnje naslove osvojio je sa Linom Yueom, dok je s Qiuom Boom počeo trenirati tek prije dva mjeseca, nakon što je Yue morao odustati od nastupa zbog ozljede.

ŠANGAJ - Ruskinja Natalija Iščenko (25) osvojila je svoj treći uzastopni naslov svjetske prvakinje u sinkroniziranom plivanju u pojedinačnoj disciplini na SP u Šangaju. Iščenko je do novog naslova stigla sa 98,3 bodova, srebro je sa 96,5 bodova osvojila Kineskinja Huang Xuechen, a broncu Španjolka Andrea Fuentes sa 95,3. Iščenko je u Šangaju osvojila svoje ukupno 11 zlato na svjetskim prvenstvima, a kako će na ovom SP nastupiti još i u paru, te u ekipnoj konkurenciji, velika je mogućnost da još poveća svoj broj svjetskih naslova.

SANDWICH - Golfer iz Sjeverne Irske Darren Clarke pobjednik je ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Velike Britanije, British Opena, održanog na terenima Royal St George's u Sandwichu. Clarke je tijekom četiri dana natjecanja po vrlo vjetrovitom vremenu ostvario najbolji omjer sa 275 udaraca, odnosno pet ispod "para". Clarke je u dobi od 42 godine došao do najvećeg uspjeha u karijeri osvojivši svoj prvi "major" u karijeri. Inače, ovo mu je bio 20. nastup na British Openu, a u posljednjih 10 pokušaja nije se uspio plasirati među 10 najboljih.

Do pobjede Clarke je stigao s tri udarca prednosti ispred Amerikanaca Phila Mickelsona i Dustina Johnsona koji su podijelili drugo mjesto iako je na posljednje dvije rupe ostvario "bogey", odnosno ostvario je rezultat od jednog udarca iznad "para".

Clarke je tako postao treći golfer iz Sjeverne Irske koji je osvojio neki "major" u posljednjih 14 mjeseci, te prvi Britanac koji je osvojio British Open nakon Paula Lawriea 1999.

SACHSENRING - Španjolac Dani Pedrosa (Honda) pobjednik je utrke za Veliku nagradu Njemačke u klasi motoGP Svjetskog prvenstva motociklista vožene na stazi Sachsenring. Pedrosa je slavio sa 1.477 sekundi prednosti ispred drugoplasiranog sunarodnjaka Jorgea Lorenza (Yamaha), te 1.568 sekundi ispred trećeg Australca Caseya Stonera (Honda). Vodstvo u ukupnom redoslijedu zadržao je Stoner sa 168 bodova, drugi je Lorenzo sa 153, a treći Talijan Andrea Dovizioso (Honda) sa 132.

SACHSENRING - Španjolski motociklist Marc Marquez (Suter) slavio je na utrci Velike nagrade Njemačke u klasi Moto2 na stazi u Sachsenringu. Marquez, svjetski prvak, ali u klasi do 125 ccm, do četvrte je pobjede sezone došao ispred Nijemca Stefana Bradla (Kalex) i Talijana Alexa de Angelisa (Motobi). U ukupnom poretku klase vodi Bradl.

SACHSENRING - Španjolski motociklist Hector Faubel na Apriliji pobjednik je Velike nagrade Njemačke u najslabijoj klasi do 125 ccm, a do nje je došao tek pregledavanjem snimke foto-finiša na stazi Sachsenring. Španjolac je za jednu tisućinku sekunde pobijedio ispred Francuza Johanna Zarca (Derbi), a kako je ta razlika bila nevjerojatno mala, suci su dodatno odlučili pobjedu dodijeliti Fauberu jer je imao brži odvoženi krug od Francuza. Zarco je već sada tragičar sezone budući da mu je ranije oduzeta i pobjeda u Barceloni. Treće mjesto u ovoj klasi pripalo je velikoj nadi svjetskog motociklizma, tek 15-godišnjem Španjolcu Mavericku Vinalesu (Aprilia).

NINGBO - U kineskom gradu Ningbou počelo je Svjetsko momčadsko prvenstvo u šahu na kojem sudjeluju reprezentacije 10 zemalja. Uz Rusiju, koja brani naslov prvaka, nastupaju još tri najuspješnije momčadi s Olimpijade u Hanti-Mansijsku (Ukrajina, Izrael i Mađarska), pobjednici kontinentalnih prvenstava - Azerbejdžan (Europa), Indija (Azija), SAD (Amerika) i Egipat (Afrika) - domaćin Kina, te Armenija koja je dobila pozivnicu predsjednika FIDE Kirsana Iljumžinova. Odigrat će se devet kola po Bergerovu sustavu, a novi svjetski prvak postat će momčad s najviše osvojenih meč-bodova.

U prvom kolu, od 20 partija odlučeno je čak 12, što je možda posljedica zabrane sklapanja remija prije 30. poteza. Najbolje je startala Armenija, koja je pregazila Izrael sa 3,5:0,5, a Rusija je pobjedama Nepomniačija nad Oniščukom i Vitjugova nad Hessom svladala SAD sa 3:1. Ukrajina je pobijedila Egipat minimalnim rezultatom 2,5:1,5, iako je Ivančuk svladao Adlyja, a Mojsejenko El Gindyja. Krivac je Areščenko, koji je neočekivano izgubio od Shokera. Susreti Kina - Azerbejdžan i Indija - Mađarska završeni su neodlučenim rezultatom 2:2, a zanimljivo je da je izjednačenje Mađarima izborila Judit Polgar svladavši Gangulyja.

IASI - U 3. kolu Juniorskog momčadskog Europskog prvenstva u šahu reprezentacija Hrvatske postigla je drugu pobjedu i probila se na drugo mjesto. Naši šahisti svladali su Sloveniju minimalnim rezultatom 2,5:1,5, zahvaljujući pobjedama Matije Ostovića i Mateja Blažeke. Jurica Srbiš je remizirao, a opet je izgubio Mario Muškardin. U velikom derbiju prvi nositelj Poljska čak je sa 3,5:0,5 pobijedila drugog nositelja Mađarsku i stekla veliku prednost.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙