FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: imli
ZAGREB, 13. srpnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih vijesti do 12,30 sati:

ZAGREB - Hrvatska će u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa igrati u gostima u Južnoj Africi, odlučio je ždrijeb Međunarodnog teniskog saveza (ITF) u Londonu. Bit će to prvi međusobni susret tih dviju reprezentacija, pa je o domaćinu tog okršaja odlučio dodatni ždrijeb, presudivši da će hrvatski tenisači u goste nakon čak osam uzastopnih domaćinstava. Posljednji susret u Davis Cupu u gostima Hrvatska je odigrala još 2007. godine protiv Velike Britanije u Londonu. Susret u Južnoj Africi je na rasporedu od 16. do 18. rujna. "Moglo je biti i bolje i gore, no mislim da i uz ovakav ishod imamo realne šanse za daljnji nastup u Svjetskoj skupini. Pretpostavljam da će se Južnoafrikanci odlučiti za betonsku podlogu", rekao je izbornik Goran Prpić. Najbolje rangirani Južnoafrikanac na pojedinačnoj ATP listi je Kevin Anderson, trenutno 35. igrač svijeta. Nakon njega slijede Izak van der Merwe (123.), Rik De Voest (130.) i Fritz Wolmarans (222.). "Anderson je sigurno tenisač kojeg najviše treba respektirati. Također, Južnoafrikanci već generacijski imaju odlične parove, ali mi sad znamo da s Ivom Karlovićem i Ivanom Dodigom imamo dobar par. Više ne želim razmišljati da u svaki susret ulazimo s rezultatom 0:1 jer se u paru ne možemo nadati pobjedi. To više ne vrijedi", rekao je Goran Prpić. Ostali parovi kvalifikacija za Svjetsku skupinu: Južna Afrika - Hrvatska, Rumunjska - Češka, Rusija - Brazil, Izrael - Kanada, Čile - Italija, Japan - Indija, Belgija - Austrija, Australija - Švicarska.

BUENOS AIRES - Nogometaši Čilea, Urugvaja i Perua izborili su četvrtfinale iz skupine C Copa Americe, prvenstva Južne Amerike koje se održava u Argentini. Urugvajci su do četvrtfinala i drugoga mjesta u skupini došli pobjedom nad Meksikom 1:0, dok je Čile istim rezultatom bio bolji od Perua, koji ide dalje kao jedna od dvije najbolje trećeplasirane reprezentacije. Čileanci su osvojili prvo mjesto u skupini pobijedivši u Mendozi Peru s 1:0 i to autogolom Andre Carrilla u trećoj minuti sudačke nadoknade. Kako i priliči susjedskom obračunu, na terenu su frcale iskre, pa su u 62. minuti isključenje zaslužili Čileanac Jean Beausejour i Peruanac Giancarlo Carmona zbog međusobnog udaranja.

Urugvajci su kao jedni od favorita turnira jedva svladali Meksiko, koji je na Copu došao s pozivnicom i s mladom postavom jer je samo nekoliko tjedana ranije osvojio prvenstvo Sjeverne i Srednje Amerike. Strijelac jedinog zgoditka na utakmici bio je Alvaro Pereira u 15. minuti, a Urugvajci su dokraja propustili nekoliko izgednih prilika. Diego Forlan je dres Urugvaja obukao i 79. put, pa se izjednačio s Rodolfom Rodriguezom, a zvijezdi Atletica nedostaju samo dva zgoditka da postane i najbolji strijelac Urugvaja u povijesti. U četvrtfinalu će tako igrati Urugvaj i Argentina, jer su obje reprezentacije osvojile tek druga mjesta u svojim skupinama. I Urugvaj i Argentina su pobjednici Cope bili po 14 puta. U srijedu se igraju susreti 3. kola skupine B u kojima igraju Paragvaj - Venezuela i Brazil - Ekvador.

LJESTVICA

Čile 3 2 1 0 4:2 7

Urugvaj 3 1 2 0 3:2 5

Peru 3 1 1 1 2:2 4

Meksiko 3 0 0 3 1:4 0

ROTTERDAM - Mario Been od srijede više nije trener nizozemskoga prvoligaša Feyenoorda, a razlog odlaska je neslaganje s igračima, tvrde nizozemski mediji. Been je na klupi jednog od najpopularnijeg nizozemskih klubova od 2009., a u zadnjoj sezoni Feyenoord je bio tek deseti. "Odlazak je jedina opcija jer više nije imalo smisla nastaviti u ovakvom okruženju. Nadam se da će sljedeći trener biti sretniji s ovim igračima", kazao Been, koji je u prošlosti bio i igrač Feyenoorda. Uz traženje novoga trenera Feyenoord ima i ozbiljnih financijskih teškoća.

NYON - Turski prvak i doprvak Fenerbahče i Trabzonspor odahnuli su nakon vijesti iz Nyona u kojoj se UEFA ne protivi sudjelovanju turskih klubova u ovogodišnjoj Ligi prvaka unatoč činjenici da su čelnici tih klubova optuženi za namještanje utakmica. UEFA je navela da se radi o "složenom slučaju", ali da prema trenutačnim saznanjima nema evidentnog kršenja pravila i statuta UEFE koje bi spriječilo Fenerbahče i Trabzonspor da se natječu u Ligi prvaka. Iz UEFE su priopćili da klubovima slijedi kazna ukoliko im se dokaže da su nastup izborili "manipulacijama ili namještanjem utakmica". U opsežnoj istrazi glede afere namještanja utakmica privedeno je više od 50 osoba, među kojima su i predsjednik Fenerbahčea Aziz Yildrim i predsjednik Trabzonspora Sadri Sener. Fenerbahče i Trabzonpor su cijelu prošlu se zonu vodili "mrtvu utrku" za prvaka, a klub iz Istanbula je postao prvak s istim brojem bodova kao Trabzonspor, ali s boljom razlikom pogodaka. Fener, koji je i najpopularniji turski klub, u Ligu prvaka ide izravno, dok će Trabzonspor sudjelovati od 3. pretkola. Turska policija nastavila je s privođenjima osumnjičenih za namještanja rezultata utakmica prve i druge nogometne lige, međutim čelnici Turskog nogometnog saveza smatraju kako nema razloga za odgodu prvenstva.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙