FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera predstave "Jedna žudnja, dva bodeža i tri demona u kosi..."

Autor: vsik
OSIJEK,12. srpnja, 2011.(Hina) - U produkciji Osječkog ljeta kulture koje se održava od 29. lipnja do 16. srpnja, večeras je premijerno izvedena predstava "Jedna žudnja, dva bodeža i tri demona u kosi, iliti Macbeth, najkrvaviji do sada" Marijane Fumić, u režiji Aide Bukvić.

Priča je to o dobru i zlu, s porukom da se dobro nikad ne naplaćuje u ovom svijetu, da je ono čovjekovo istinsko pružanje bez kalkulacije, da traži strpljenje i neizmjernu ljubav. Zlo je pak trenutak života u kojem želimo ostvarenje nekih svojih ciljeva, odmah i bez obzira na cijenu, na druge koje možemo povrijediti, raniti. Zla djela se ostvaruju vidljivo, poruka je autorice djela i redateljice.

Predstava snažno govori o žudnji koja se rađa neobuzdano i nezaustavljivo, ali s osnovnom porukom da je žudnja lijepa samo u trenutcima kada se žudi, a već onoga trenutka kada se ostvari postaje razočaranje.

Upravo to se dogodilo Macbethu i njegovoj ženi, koji su jednostavno ostvarili svoje želje, ali su zbog želje za vlašću i moći izgubili sebe, tim više što su se vodili mišlju da s njima sve počinje i završava. A život zapravo nije tako jednostavan, poruka je predstave u kojoj su uloge povjerene Živku Anočiću i Olgi Pakalović.

Predstava, nastala po tragediji "Macbeth" Williama Shakespearea, održana je na otvorenom, u dvorištu Galerije Kazamat u baroknoj osječkoj Tvrđi, koja je sama po sebi odlična scenska kulisa.

(Hina) xvsik ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙