FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hanibal Salvaro na Triennalu umjetnosti silikata u Mađarskoj

Autor: ista
ZAGREB, 16. srpnja 2011. (Hina) - Kipar i keramičar Hanibal Salvaro izlaže na 3. međunarodnom triennalu umjetnosti silikata (KITSA), koji će se održati u mađarskom gradu Kecskemetu od 7. kolovoza do 18. rujna 2011.

Međunarodni žiri s članovima iz Njemačke, Francuske, Norveške i Mađarske od prijavljenih 190 za izložbu je odabrao 86 radova.

Triennale u Kecskemetu je jedina međunarodna izložba skulptura i skulpturalnih objekata izvednih u silikatima (keramika, staklo i beton) ili u nihovoj kombinaciji.

Salvaro će izložiti biptih „Njih dvoje“izrađen od aluminjskog cementa te korištenjem porculana, stakla i granita kao agregata.

Hanibal Salvaro studirao je građevinu u Zagrebu, a 1958. počeo se baviti keramikom. Ostvario je niz raznovrsnih ciklusa keramike u kojima iskazuje jaku umjetničku nadarenost, originalnost i osebujnost. Imao je niz samostalnih i skupnih izložaba u zemlji i inozemstvu, a radove mu objavljuju u brojnim monografijama i stručnim časopisima. Utemeljitelj je Svjetskog triennala male keramike u Zagrebu, jedne od najznačajnijih likovnih izložba u Hrvatskoj.

(Hina) pp yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙