FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svečana sjednica Zagrebačke županije u povodu Dana županije

Autor: aspa
ZAGREB, 13. srpnja 2011. (Hina) - Svečanom sjednicom Skupštine Zagrebačke županije obilježen je 17. srpnja, Dan županije, na kojoj je istaknuto kako je unatoč krizi gospodarski ta županija jedna od najstabilnijih te po raznim pokazateljima druga ili treća županija u Hrvatskoj.

Današnjoj svečanosti nazočili su predsjednik Republike Ivo Josipović, potpredsjednik vlade Božidar Pankretić, ministar gospodarstva Đuro Popijač, predstavnici nekoliko veleposlanstava te drugi gosti iz zemlje i inozemstva.

Zagrebačka županija obilježava 17. srpnja kao svoj dan u spomen na 17. srpnja 1759. kad je carica Marija Terezija dodijelila županiji pravo na pečatnjak i grb koji se i danas upotrebljava, a od 1993. u samostalnoj Hrvatskoj ponovno je ustanovljena zagrebačka županija, istaknuto je na svečanosti u zagrebačkom hotelu "International".

Župan Stjepan Kožić naglasio je da županija unatoč krizi nije prestala podupirati gospodarstvo i poljoprivredu raznim poticajima i subvencijama, što je omogućeno racionalizacijama u proračunu.

Dan Zagrebačke županije čestitali su i ministar Popijač koji je naglasio da je u protekle dvije godine uloženo 17 milijuna kuna u poduzetničke zone te da zemljište koje je država darovala županiji vrijedi 67 milijuna kuna.

To je dokaz da se ulaže i u ovim teškim vremenima, kazao je te dodao da će vlada usmjeravati aktivnosti u energetiku, promet, poljoprivredu i turizam.

Predsjednik Josipović poručio kako je Zagrebačka županije pokazala da se može opstati u doba recesije i surađivati sa središnjom vlasti.

"Županija se nije pretvorila u predgrađe Zagreba, već ima svoj identitet", ustvrdio je.

Na svečanosti su uručene i županijske nagrade. Nagradu za životno djelo dobio je župan Kožić.

(Hina) xaš yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙