FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osnivač EasyJeta kritizira kompaniju zbog nabave zrakoplova

Autor: mpuk
LONDON, 13. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Najveći dioničar niskotarifnog zrakoplovnog prijevoznika EasyJeta Stelios Haji-Ioannou ponovno je oštro kritizirao kompaniju koju je osnovao, spočitnuvši joj da bi trebala konzultirati investitore prije no što potpiše ugovor o nabavi novih zrakoplova.

U pismu na 11 stranica, upućenom ovog tjedna izvršnom direktoru easyJeta Michelu Rakeu, Haji-Ioannou, inače vlasnik 26 posto tvrtke, želi da prijevoznik smanji svoju flotu i upozorava izvršni odbor da je trebao zatražiti odobrenje dioničara za narudžbu zrakoplova početkom ove godine.

U siječnju je easyJet potvrdio narudžbu 15 Airbusovih zrakoplova A320. Također je pribavio opcije za narudžbe dodatna 33 zrakoplova, ojačavši odnos s europskim proizvođačem.

"Incestuozni odnos s Airbusom koji su direktori razvili mora se prekinuti i treba objaviti pravilne i transparentne natječaje kako bi i drugi proizvođači zrakoplova dobili priliku da se natječu za posao“, rekao je Haji-Ioannou.

Zrakoplovni prijevoznik ima flotu od 186 zrakoplova, od čega 184 Airbusa, a naručio je od europskog proizvođača i dodatna 43 zrakoplova, uključujući modele A320.

Haji-Ionnou je kazao da odbor mora dobiti suglasnost dioničara za nove narudžbe prije no što kompanija bude doznačivala novac. Zaprijetio je da će u protivnom sazvati glavnu skupštinu dioničara i zatražiti "uklanjanje nasumce odabranog neizvršnog direktora iz odbora".

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙