FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europske burze oslabile zbog smanjenja rejtinga Irskoj

Autor: neba
LONDON, 13. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Na početku današnjeg trgovanja na europskim su burzama cijene dionica nastavile slabiti, četvrti dan zaredom, jer je ulagače uznemirilo smanjenje kreditnog rejtinga Irskoj.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica bio je u 9,30 sati u minusu 0,3 posto, na 1.088 bodova, nakon što je jučer oslabio 0,5 posto.

Frankfurtski DAX, londonski FTSE i pariški CAC indeks bili su u 9,30 sati u minusu između 0,1 i 0,5 posto.

Nakon što je nedavno smanjila rejting Portugalu, jučer je agencija Moody's snizila i rejting Irskoj jer njezini analitičari smatraju da će i toj članici eurozone trebati još jedan paket međunarodnih kredita kako bi se izvukla iz dužničke krize.

„Vijest o Irskoj pomalo je iznenadila, no ne bi trebala previše utjecati na dionice, s obzirom na to kako je utjecala na tečaj eura“, kaže Lionel Jardin, direktor u tvrtki Assya Capital.

Vijest o snažnom, 9,5-postotnom rastu kineskog gospodarstva u drugom tromjesečju potaknula je, pak, rast cijena metala, što je pozitivno utjecalo na rudarski sektor, pa su porasle cijene dionica Xstrate i Rio Tinta.

S druge strane, dionica L'Oreala pojeftinila je 5,5 posto, nakon što je ta tvrtka objavila slabe poslovne rezultate za proteklo tromjesečje.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros ojačao 0,4 posto, na 9.963 boda.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙