FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene godišnje nagrade za znanost za 2010.

Autor: gvla
ZAGREB, 12. srpnja 2011. (Hina) - Državne nagrade za znanost za 2010., najviša priznanja koja Hrvatski sabor dodjeljuje za znanstvena dostignuća, koja se dodjeljuju u četiri kategorije, dobilo je ukupno 26 znanstvenika, a nagrađeno je i petero znanstvenih novaka.

Nagradu za životno djelo na području prirodnih znanosti dobila je zaslužna znanstvenica Institura "Ruđera Boškovića" Biserka Kojić-Prodić, na području biomedicinskih znanosti profesor emeritus Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Predrag Keros, na području tehničkih znanosti redoviti profesor Građevinsko-arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Splitu Ognjen Bonacci, na području biotehničkih znanosti profesor emeritus Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Branimir Prpić, društvenih znanosti redoviti profesor Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci Ratko Zelenika, te humanističkih znanosti umirovljeni redoviti profesor Fakulteta prirodoslovno-matematičkih znanosti i odgojnih područja Sveučilišta u Splitu Duško Kečkemet.

Godišnje nagrade za znanost dobilo je ukupno sedamnaest profesora, docenata i znanstvenih suradnika, za populariziranje i promidžbu znanosti nagrađena su trojica profesora, a godišnju nagradu za znanstvene novake dobilo je petero znanstvenih novaka.

Odluku o dodjeli državnih nagrada za znanost za 2010. donio je saborski odbor za dodjelu državnih nagrada za znanost pod predsjedanjem predsjednika odbora i predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića.

Državne nagrade za znanost dodjeljuje ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a dobitnicima će biti uručene na svečanoj sjednici Sabora u povodu Dana nezavisnosti 8. listopada. Ukupan fond nagrada iznosi 1,12 milijuna kuna.

(Hina) xgvla ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙