FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović primio izaslanstvo sindikata Akademska solidarnost

Autor: mvra
ZAGREB, 6. srpnja 2011. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je izaslanstvo Sindikata visokog obrazovanja i znanosti "Akademska solidarnost" koje ga je upoznalo s motivima osnivanja toga sindikata, s njegovim djelovanjem, kao i s razlozima štrajka koji je danas počeo na Filozofskome fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Po riječima članova sindikata "Akademska solidarnost", cilj štrajka jest da se iz saborske procedure povuku prijedlozi Zakona o znanstvenoj djelatnosti, Zakona o visokom obrazovanju i Zakona o sveučilištu koji su izazvali oštre i argumentirane kritike velikoga dijela akademske zajednice, priopćio je Ured Predsjednika.

Članovi izaslanstva apostrofirali su nužnost očuvanja načela sveučilišne autonomije u Republici Hrvatskoj kao i nužnost zaštite znanosti i visokog obrazovanja od komercijalizacije.

Predsjednik Josipović zaželio je uspješan rad novom sindikatu te istaknuo da donošenju zakona treba prethoditi strateška projekcija razvoja znanosti i visokog obrazovanja koja bi sadržavala razvoj mreže javnih institucija u području znanosti i visokog obrazovanja te način financiranja i viziju uloge znanosti i visokog obrazovanja kao motora razvoja Republike Hrvatske.

Akademik Mislav Ježić iz Akademske solidarnosti rekao je novinarima, nakon sastanka u Uredu Predsjednika, da su ustanovili da su u velikoj mjeri podudaraju njihova stajališta i stajališta predsjednika Josipovića.

(Hina) pp/xmvra yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙