FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: povratak uobičajenom obrascu trgovanja

Autor: scvi
ZAGREB, 11. srpnja 2011. (Hina) - Trgovanje na Zagrebačkoj burzi danas se vratilo u uobičajeni obrazac, obilježen niskom likvidnošću i blagim padom indeksa, pri čemu je u nešto većem fokusu investitora tek dionica HT-a.

Crobex indeks spustio se do 12 sati 0,17 posto, na 2.229 bodova, a Crobex10 0,41 posto, na 1.201 bod.

Redovni promet dionicama iznosio je gotovo 6 milijuna kuna, što je oko 1,5 milijuna kuna više nego u petak u ovo doba.

„Nakon kratkotrajnog blago pozitivnog pomaka u petak, domaće tržište kapitala danas se vratilo već uhodanom obrascu trgovanja čije su osnovne karakteristike slaba likvidnost i blagi minus indeksa. U nešto većem fokusu investitora tek je dionica HT-a“, kaže Anto Augustinović, stariji analitičar tržišta kapitala u Erste&Steiermaerkische bank.

Zasad je jedino dionicom HT-a ostvaren promet iznad milijun kuna, i to u visini od 1,2 milijuna kuna. Pritom joj je cijena blago oslabila, za 0,18 posto, na 256,3 kuna.

Dobitnice dana zasad su dionice HUP-a Zagreb, sa skokom cijene za 6,6 posto, na 1.349 kuna, te Zagrebačke banke, koje su poskupjele 5,2 posto, na 315 kuna.

Nešto veći cjenovni minus, pak, među likvidnijim izdanjima bilježi dionica Dom Holdinga, koja je pojeftinila 3,83 posto na 320 kuna. Nešto veći minus bilježi i dionica Đuro Đaković Holdinga, i to za 2,11 posto, na 64,95 kuna.

Od poslovnih vijesti, Podravka je objavila da je investicijsko društvo Interkapital vrijednosni papiri, ovlašteno od Capita Trust Company iz Londona i OTP Bank iz Budimpešte, objavilo poziv za prikupljanje ponuda za kupnju 576.880 dionica Podravke, što čini 10,64 posto dionica te koprivničke tvrtke.

Ipak, dionica Podravke nije u većem fokusu investitora. Dosad je njome ostvareno 287.000 kuna prometa, a cijena joj je oslabila 0,6 posto, na 320 kuna.

(Hina) xsbo yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙