FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba "Hvala ti Gorane! - 10 godina poslije"

Autor: pgas
SPLIT, 9. srpnja 2011. (Hina) - U splitskom Foto klubu večeras je otvorena izložba pod nazivom "Hvala ti Gorane! - 10 godina poslije" na kojoj je predstavljeno stotinjak fotografija s dočeka tenisača Gorana Ivaniševića u Splitu nakon što je na današnji dan 2001. godine osvojio Wimbledon.

Na izložbi, koja će biti otvorena do 16. srpnja, predstavljene su fotografije 14 fotoreportera koje prikazuju Ivaniševićev dolazak u splitsku zračnu luku dan nakon osvajanja tog prestižnog teniskog trofeja, plovidbu brodom u pratnji drugih brodova od Kaštela do splitske Rive i doček mnoštva njegovih sugrađana.

Izložba u čast Ivaniševićevog osvajanja Wimbledona bila je postavljena u splitskom Fotoklubu i 2001. godine neposredno nakon njegova dočeka u Splitu. Tada je nosila naziv "Hvala ti Gorane!", a sada joj je naslov proširen na "Hvala ti Gorane! - 10 godina poslije".

"Ovom izložbom želimo u godini kada splitski Fotoklub slavi 100 godina postojanja, proslaviti i 10. godišnjicu Ivaniševićevog osvajanja Wimbledona i veličanstvenog dočeka koji mu je tada priređen u Splitu", rekao je jedan od organizatora izložbe Jakov Prkić.

Sportski novinar Davor Burazin, koji je prije deset godina izvješćivao iz Londona o Ivaniševićevom pohodu na Wimbledon, istaknuo je kako će mu taj događaj ostati u nezaboravnom sjećanju.

"Ivaniševićevo osvajanje Wimbledona je za mene kao sportskog novinara najveći trenutak moje novinarske karijere, koji se ne može usporediti ni sa čime drugim", rekao je Burazin.

Podsjetio je kako ga je prije deset godina Ivanišević noć uoči finalnog dvoboja protiv Australca Patricka Raftera vozilom provezao pored Wimbledona.

"Okolo Wimbledona su bili postavljeni šatori s pristiglim navijačima i mnoštvo istaknutih hrvatskih i australskih zastava, a Ivanišević je bio dirnut što je toliko mnogo navijača s našim zastavama došlo u London bodriti ga u meču protiv Australca Raftera", kazao je Burazin.

(Hina) xpgas ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙