FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Večeras otvaranje izložbe u povodu 155. rođendana Nikole Tesle

Autor: dger
ZAGREB, 7. srpnja 2011. (Hina) - Otvorenjem međunarodne izložbe posvećene Nikoli Tesli pod nazivom "Tesla u Zagrebu" večeras počinje trodnevna manifestacija Tesla & friends u povodu 155. rođendana velikog znanstvenika i inovatora, priopćio je organizator izložbe Udruga Nikola Tesla - Genij za budućnost.

Na izložbi koja se otvara u prostoru Češkoga doma, i koja je uvod u proslavu znanstvenikova rođendana, bit će izložene umjetnine, uporabni predmeti te inovacije inspirirane Nikolom Teslom domaćih i inozemnih autora, a kroz biografiju, pregled patenata i brojne knjige posjetitelji će moći saznati sve o Teslinu životu i radu.

Izložba koja je organizirana pod pokroviteljstvom Češkog veleposlanstva i u suradnji s Češkom besedom Zagreb i Hrvatsko-češkim društvom bit će otvorena do 10. srpnja.

Izložba se otvara prigodnim programom iz kojega organizatori izdvajaju predstavljanje slikovnice za djecu "Gospodar svjetla – Nikola Tesla" te dokumentarni film Helene Bulaje "Mehaničke figure – Inspirirani Teslom".

U sklopu projekta "Tesla & friends", 8. srpnja u 11 sati održat će se predavanje o Tesli s izvođenjem pokusa u Demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle u Tehničkom muzeju u Zagrebu.

U nedjelju, 10. srpnja, na dan znanstvenikova rođenja, Udruga će u hotelu Regent Esplanade u Zagrebu dodijeliti godišnju nagradu "Nikola Tesla - Genij za budućnost" u tri kategorije - kviz znanja iz fizike i općega znanja o Nikoli Tesli, kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet, replika nekoga Teslinog izuma te projekt iz Teslinog proširenog djelovanja.

Ovo je druga godina zaredom što se u Zagrebu obilježava Teslin rođendan u organizaciji Udruge.

(Hina) xdgk yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙