FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS traži potpunu koordinaciju u gradu Zagrebu

Autor: mbuj
ZAGREB, 8. srpnja 2011. (Hina) - Predsjednik zagrebačke Gradske organizacije Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS) Dragan Kovačević izjavio je danas na konferenciji za novinare kako "ne postoji ni minimalni konsenzus u funkcioniranju grada Zagreba" te je zatražio potpunu koordinaciju između zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića, većine u Gradskoj skupštini i Zagrebačkog holdinga kao komunalnog poduzeća.

"Ako se ta situacija ne može raspetljati, a vidimo da ne može, poslije parlamentarnih izbora treba održati izbore u gradu Zagrebu na svim razinama jer ovakvo funkcioniranje je najviše na štetu njegovih građana", istaknuo je Kovačević. Objasnio je kako se u Gradskoj skupštini odbijaju svi projekti, što god se predloži. "I one projekte koji su mogući, a koje predloži gradonačelnik Bandić većina u Gradskoj skupštini odbija", rekao je.

Također je rekao kako HNS predlaže tzv. "mini ekonomsku reformu u gradu Zagrebu", to jest da grad Zagreb obrtnicima i poduzetnicima da sve poslovne prostorije u svojemu vlasništvu po jednu kunu na deset godina kako bi se u njima mogla razviti proizvodnja i zaposliti radnici.

"Zemljište u Zagrebu sve će više vrijediti onoliko koliko vrijede poduzeća na tom zemljištu, a ne više stanovi, jer je stanogradnja jednostavno izumrli projekt u narednom razdoblju", ustvrdio je Kovačević i zauzeo se se za obnovu središta Zagreba, Gornjega i Donjega grada. Rekao je kako se iz zadnjih statističkih podataka vidi da imamo depopulaciju i odumiranje centra grada, a svemu tome, kako je ustvrdio, pridonijelo je "istjerivanje gospodarskih i društvenih aktivnosti iz centra grada".

"Ono za što se mi zalažemo jest tzv. redefinicija grada kroz reindustrijalizaciju, kroz društvene događaje koji će u Zagrebu i kulturu staviti u jednu ekonomsku kategoriju i stvaranja novoga prihoda", rekao je. Također je zahvalio građanima na vrlo visokoj potpori koju su u anketi dali HNS-u.

HNS-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Jozo Radoš ustvrdio je kako se u Zagrebu "dogodio jedan model koji nije ništa neuobičajeno", to jest odnos u kojemu Gradska skupština i gradonačelnik imaju različita stajališta i političke interese. Istaknuo je kako zakon ne smije dopustiti da to "tako dugo traje i mora omogućiti takva rješenja u kojima će se normalno odvijati život, posao grada, ili nakon nekog relativno kratkog vremena mora to prekinuti".

(Hina) xbma ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙