FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čačić: HNS zrači optimizmom

Autor: tjak
ČAKOVEC, 3. srpnja 2011. (Hina) - "Hrvatska narodna stranka zrači optimizmom", rekao je danas predsjednik stranke Radimir Čačić na konferenciji za novinare u Toplicama Sveti Martin, iznoseći podatke ankete koju je naručila "Kukuriku koalicija".

Po toj anketi četiri stranke te koalicije, SDP-HNS-HSU i IDS, bi na predstojećim parlamentarnim izborima osvojile 88 mandata u Hrvatskom saboru. Anketa je, rečeno je, provedena na nacionalnom uzorku od 8.400 ljudi.

Čačić je istaknuo da su se prijašnje ankete na tako velikom uzorku pokazale vrlo točnima, i po ovoj posljednjoj bi ta koalicija trebala osvojiti dovoljan broj mandata da sastavi Vladu.

Prvi čovjek HNS-a demantirao je samostalan izlazak njegove stranke na izbore, rekavši da sve četiri stranke koalicije u anketama puno bolje rezultate postižu u zajedničkim nastupima.

Osvrnuo se i na prognoze rezultata svog bivšeg stranačkog kolege, Dragutina Lesara čiji bi Hrvatski laburisti – Stranka rada dobili jedan mandat, kazavši da ne vidi potrebu za suradnju s njim.

Kao najbolji datum održavanja parlamentarnih izbora Čačić je rekao da je rana jesen idealna za to, a na njega se nadovezala predsjednica kluba zastupnika HNS-HSU u Saboru Vesna Pusić rekavši da su pregovori o pristupanju Europskoj uniji završeni te da je sada vrijeme za izbore.

U Toplicama Sveti Martin održavaju se 6. sportski susreti HNS-a koje organizira politička akademija HNS-a. U sklopu njih održano je sjednica središnjeg odbora stranke te predsjedništva na kojoj je donesen predizborni program u sedam točaka.

Kako je kazala Vesna Pusić, ove ankete daju vjetar u leđa, ali i potiču narodnjake na dodatan kontinuiran posao te angažman da se prognoze ostvare u praksi.

Na konferenciji za medije sudjelovao je i predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja koji je pohvalio dosadašnju jednogodišnju suradnju s HNS-om.

Domaćin sportskih igara je HNS Međimurske županije čiji je predsjednik, a ujedno i zamjenik međimurskog župana Matija Posavec rekao da je 2.500 ljudi koliko se odazvalo igrama ujedno i velik poticaj razvoju međimurskog turizma, a što je još jedan pokazatelj koliko jedna stranka može učiniti za svoj kraj.

(Hina) xtjak ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙