FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka odbacila UN-ovo izvješće o socijalnoj politici

Autor: akoz
BERLIN, 6. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Njemačka je u srijedu oštro uzvratila na izvješće Ujedinjenih naroda koje kritizira njemačke socijalnu, radnu i useljeničku politiku ocijenivši da je "izvješće nerazumljivo i znanstveno manjkavo".

U dokumentu, koji je vidjela agencija Reuters, UN je rekao da je "duboko zabrinut" zato što Njemačka nije primijenila preporuke koje joj je ta organizacija dala prije četiri godine.

"Kritike u preliminarnom UN-ovom izvješću velikim su dijelom nerazumljive i znanstveno manjkave", rekla je glasnogovornica njemačkog ministarstva rada i dodala da nema UN-ovih standarda na kojima bi se mogla temeljiti ocjene iz izvješća.

UN je ukazao na visoku nezaposlenost na području bivše istočne Njemačke, oko dvostruko višu u odnosu na zapad zemlje, i ocijenio da poslodavci i obrazovni sustav diskriminiraju imigrante. Pristup zaposlenju, sustavima socijalne zaštite i zdravstvenim uslugama među tražiteljima azila nije u skladu s međunarodnim standardima, kaže izvješće.

"Njemačka je u prošlosti napravila pozitivne korake u socijalnim pitanima koji su svjetski priznati", reklo je ministarstvo.

Njemačka je kritizirana i zato što nije provela sveobuhvatan programa protiv siromaštva a izvješće kaže da 13 posto njemačkog stanovništva živi u siromaštvu. Izvješće je također kritično glede malog broja žena koje su uspjele doći na više položaje u javnom i privatnom sektoru.

Njemačka je, međutim, dobila pohvale za reforme tržišta rada koje su dovele do najmanje stope nezaposlenosti u posljednjih 20 godina a koja sada iznosi sedam posto.

(Hina) xakoz ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙