FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istarski HND: sramotno je da Istra ostaje bez dopisništava tiskanih medija

Autor: dspo
PULA, 6. srpnja 2011.(Hina) - Istarski ogranak Hrvatskoga novinarskog društva, potaknut najavama o otpuštanju 14 novinara i urednika "Večernjeg lista", u današnjem je priopćenju za javnost upozorio mjerodavne institucije na, kako se navodi, sramotnu činjenicu da na području Istarske županije "ubrzo više neće egzistirati nijedno dopisništvo nacionalnih tiskanih medija".

"Ovim putem podsjećamo da su, osim gašenja dopisništva 'Večernjeg lista' i 'Vjesnika', u fazi zatvaranja i dopisništva 'Jutarnjeg lista' i 'Slobodne Dalmacije', čijim su novinarima - dopisnicima iz najvećeg istarskog grada već otkazani ugovori o radu", kaže se u priopćenju za javnost istarskog ogranka HND-a i dodaje kako takvom medijskom blokadom istarska javnost u velikom dijelu ostaje zakinuta za pravodobno i objektivno izvještavanje, a istarski medijski prostor postaje sužen.

Nezamislivo je i neprihvatljivo, dodaje se u priopćenju, da iz Istre više neće izvještavati novinari dopisnici nacionalnih tiskovnih izdanja, koji su najkompetentniji poznavatelji društveno-političkih prilika s područja Istre, a također je nezamislivo da će jedna od najprogresivnijih regija u Hrvatskoj pred sam ulazak Hrvatske u Europsku uniju u velikom dijelu ostati bez prava na pristup informacijama.

Zato od mjerodavnih institucija i vlasnika medija, kako je poručila predsjednica istarskog ogranka HND-a Danijela Bašić-Palković, "očekujemo da učine sve kako bi novinarska dopisništva, koja čine jezgru svakog lista, ostala sačuvana".

(Hina) xdspo ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙