FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Helikopterima HRZ i PZO-a prevezeno 206 pacijenata

Autor: ista
ZAGREB, 6. srpnja 2011. (Hina) - U prvih šest mjeseci ove godine hitnim medicinskim letom helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) prevezeno je 206 pacijenta i 361 pratitelj, pri čemu je ostvareno oko 600 letova i 270 sati naleta, priopćeno je danas iz Ministarstva obrane RH.

Najveći broj medicinskih letova ostvaren je sa srednjodalmatinskih otoka Hvara, Korčule, Visa, Šolte, Visa, Lastova, Brača te s Raba, osobito od početka ljetne turističke sezone.

Tako je jučer i danas u jutarnjim satima hitnim medicinskim letom helikopterom HRZ i PZO-a, MI-8 MTV, prevezeno šest pacijenata do kliničkog bolničkog centra (KBC) Split.

Zahvaljujući brzoj intervenciji zračnih snaga HRZ i PZO-a, helikopterom MI-8 MTV s otoka Hvara prevezeno je pet pacijenata, od kojih je jedan švicarski turist, te jedno dijete iz Češke. Također, helikopterom MI-8 MTV prevezen je jedan pacijent s otoka Brača do KBC-a Split.

Navedeni hitni medicinski prijevozi izvršeni su na zahtjev Županijskog centra 112 Split, navodi Služba za odnose s javnošću i informiranje MORH-a

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙