FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 30. lipnja

Autor: uand
ZAGREB, 30. lipnja 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 30. lipnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - U nastavku 23. sjednice Hrvatski sabor će razmotriti izvješće pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Anke Slonjšak, a po kojemu je u 2010. godini njezin ured postupao u 1474 slučaja. Najveći broj predmeta, navodi se u izvješću, odnosio se na područje socijalne zaštite, zatim pristupačnosti, te mirovinskog osiguranja, rada i zapošljavanja osoba s invaliditetom (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 2).

VRGORAC - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor pustit će u promet dionicu Ravča-Vrgorac Autoceste A1 Zagreb-Split-Dubrovnik (10.00 sati, kod naplatne postaje Vrgorac).

KRSTATICE - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor otkrit će spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Krstaticama, kod Zagvozda (11.30 sati).

BRUXELLES - Hrvatska će nekoliko sati prije završetka mađarskog predsjedništva zatvoriti četiri zadnja poglavlja i tako i formalno zaključiti pristupne pregovore s Europskom unijom na međuvladinoj konferenciji o pristupanju na ministarskoj razini. Odbor stalnih predstavnika (COREPER), koji čine veleposlanici zemalja članica, prihvatio je u srijedu zajednička pregovaračka stajališta za četiri preostala poglavlja - Tržišno natjecanje, Pravosuđe i temeljna prava, Financijske i proračunske odredbe i Ostala pitanja. Time su se stekli uvjeti za zatvaranje tih poglavlja. Hrvatsko izaslanstvo predvodit će potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, a s europske strane mađarski ministar vanjskih poslova Janos Martonyi.

ZAGREB - Sindikat humanitarnog razminiranja organizira prosvjed na Trgu bana Josipa Jelačića jer, kako navode, vlada ne poštuje dogovor o isplati financijskih sredstava za nastavak razminiranja (12 sati).

ZAGREB - Sindikat hrvatskog vozača održat će konferenciju za novinare o stanju u tvrtkama koje posluju pod brendom Taxi Cammeo te zahtjevima vozača i najavi štrajka (10,30 sati, u prostorijima sindikata, Ljubljanska avenija bb-hotel Holiday).

ZAGREB - Ured Svjetske banke u Zagrebu organizira svečanost dodjele malih donacija izabranim nevladinim udrugama, u sklopu programa Svjetske banke za potporu civilnom društvu (11,30 sati, Ured Svjetske banke u Zagrebu, Radnička cesta 80).

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom održavanja novog natjecanja u okviru Hrvatskog košarkaškog saveza, Kupa Dražena Petrovića (12 sati, muzej Mimara).

SISAK - Humanitarni koncert u organizaciji Zbora fotoreportera Hrvatske za kolegu Miroslava Mimija Kiša, fotoreportera iz Siska koji nedavno preživio moždani udar. Na koncertu nastupaju TBF, Hladno pivo, Vobler i Zabranjeno pušenje. (21 sati).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙