FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dva slovenska policajca sljedećeg tjedna u Puli i na Krku

Autor: lfia
LJUBLJANA, 5. srpnja 2011.(Hina) - Dva slovenska policijska službenika u odorama, ali bez policijskih ovlasti i oružja, pomagat će hrvatskim kolegama na Krku i u Puli od kraja idućeg tjedna u komunikaciji sa slovenskim turistima koji ljetuju na Jadranu.

Slovenija se naime nedavnim dogovorom policija dviju susjednih zemalja po prvi put uključila u jedinstven projekt hrvatske policije "Sigurna turistička sezona".

Projekt uključuje prevenciju kriminala i prekršaja, pojačane mjere u prometu i na graničnim prijelazima, ali i dolazak policajaca, njih 46, iz zemalja iz kojih dolazi najveći broj turista. Zbog vrlo dobrih učinaka taj je projekt i Interpol preporučio zemljama u koje dolazi velik broj turista.

Dva slovenska policijska službenika u projektu sudjeluju po prvi put, pa će u Istri koja je omiljena turistička destinacija Slovenaca pomagati savjetima, kako bi se osjećali sigurnijima, izjavila je za ljubljanski dnevni list "Dnevnik" od utorka glasnogovornica slovenske policije Vesna Drole.

Obojica će u suradnji i dogovoru s hrvatskom policijom krajem idućeg tjedna biti raspoređeni jedan u Pulu, a drugi na otoku Krku, a do sredine kolovoza kada se vraćaju u Sloveniju odlazit će i na druge lokacije u Istri s najviše slovenskih turista.

U slovenskoj policiji razmišljaju da sličan projekt uvedu u zimskoj turističkoj sezoni na slovenskim skijalištima, ali za sada još nisu postigli dogovor s policijama zemalja iz kojih na slovenska skijališta dolazi najviše skijaša, a među njima su i brojni Hrvati, navodi u utorak ljubljanski "Dnevnik".

(Hina) xfl ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙