FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: ilov
ZAGREB, 3. srpnja 2011. (Hina) - Objavljujemo zanimljivosti iz svijeta:

MONACO - Princ Albert II od Monaka i Charlene Wittstock crkveno su se vjenčali u subotu u palači Grimaldi pred oko 800 uzvanika. Par je na 20-minutnoj civilnoj ceremoniji u kneževskoj palači u Monacu sklopio građanski brak a u subotu je održan crkveni obred koji je vodio nadbiskup Monaka monsinjor Bernard Barsi. Gosti koji su došli na dugo očekivano vjenčanje princa Alberta s njegovom zaručnicom iz Južne Afrike u unutarnjem dvorištu palače pozdravljeni su zastavama i fanfarama, dok je oko 4000 ljudi vjenčanje pratilo na ekranima na trgu ispred palače. Uz obitelj Grimaldi svečanosti su nazočili i mnogi predstavnici europskih kraljevskih kuća.

PARIZ - Švicarski eksperimentalni solarni zrakoplov Solar Impulse, počasni gost Salona u Le Bourgetu, poletio je iz Pariza u nedjelju ujutro a na cilj u Švicarsku trebao bi sletjeti tijekom večeri, priopćila je u nedjelju tvrtka Solar Impulse. Letjelica je krenula iz zračne luke Le Bourget na sjeveru Pariza u 7 sati i 11 minuta. Očekuje se u Payerneu, u Švicarskoj, nakon 19 sati, objavila je tvrtka.

WASHINGTON - Bijela kuća objavila je u subotu da će u 2011. potrošiti oko 37 milijuna dolara na plaće 454 zaposlenika. Tri politička savjetnika rade volonterski, dok ih je više od 20 u najvišem platnom razredu sa 172.200 dolara godišnje. Više od 30 posto službenika zarađuje između 100.000 i 200.000 dolara, a njih 154 manje od 50.000, stoji u godišnjem izvješću Bijele kuće. Među najbolje plaćenima su John Brennan, savjetnik predsjednika za domovinsku sigurnost i borbu protiv terorizma, glasnogovornik James Carney, predstojnik ureda predsjednika William Daley i ravnatelj službe za pisanje govora Johnatan Favreau.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙