FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 23. lipnja 2011. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

PARIZ - Francuska tužiteljica je nakon sedmosatne rasprave na ročištu Johnu Gallianu od bivšega modnog dizajnera modne kuće Dior zatražila da isplati 10.000 eura odštete zbog antisemitskih uvreda što ih je u veljači izgovorio nepoznatom paru u jednome pariškom restoranu, izvijestio je sud u Parizu. Tužiteljica Anne de Fontette je izjavila da je za svakog tužitelja zatražila odštetu u iznosu od 5.000 eura. Kazna zatvora nije zatražena, a konačno izricanje presude zakazano je za 8. rujna. Galliano je na ročištu održanom u srijedu pred sudom priznao svoju "trostruku ovisnost" - o alkoholu, tabletama za spavanje i tabletama za smirenje. "Ne sjećam se baš dobro što se dogodilo", rekao je Galliano kojega optužnica tereti da je u veljači u jednom pariškom restoranu izvrijeđao dvije osobe koje su sjedile za susjednim stolom, a njegove antisemitske uvrede zabilježila je video-kamera. Otkad je u ožujku dobio otkaz u modnoj kući Dior proveo je dva mjeseca u Arizoni na detoksikaciji. Eksentrični dizajner sucu je rekao kako se "još uvijek oporavlja" no da se "osjeća puno bolje".

WASHINGTON - Američki glumac George Clooney, jedan od najpoželjnijih neženja Hollywooda i njegova 32-godišnja partnerica, talijanska manekenka i starleta, Elisabetta Canalis, u srijedu su javno obznanili da više nisu zajedno. "Nismo više zajedno. To je vrlo osobna stvar, pa se nadamo da ćete to i poštovati", rekli su za časopis People. Glasnogovornica Elisabette Canalis kazala je: "Riječ je o vrlo tužnoj i osobnoj stvari i Elisabetta bi željela da tako i ostane. Trebat će joj vremena da i osobno izađe pred novinare, zbog čega me ovlastila da vam prenesem informaciju o prekidu s Georgeom Clooneyem, no zamolila me da vam ne otkrijem kad se to dogodilo". George i Elisabetta upoznali su se 2009., a zadnju fotografiju para mediji su objavili prošli tjedan. Fotografirani su na proslavi 50-og Georgeova rođendana u Italiji.

LONDON - Tri platna Pabla Picassa, od kojih svako prikazuje jednu od njegovih ljubavnica, prodana su za 42 milijuna funta (351,5 milijuna kuna) na dražbi aukcijske kuće Christie's u Londonu. Portret Dore Maar, ljubavnice i muze Pabla Picassa, naslikan 1937. godine prodan je za 17,9 milijuna funta, daleko više od procjene. Naslikana neposredno nakon početka Drugog svjetskog rata, "Žena koja sjedi u plavoj haljini", nije viđena u javnosti od izložbe u Švicarskoj 1967. "Zaspala mlada žena", portret Picassove ranije ljubavnice Marie-Therese Walter iz 1935. postigao je cijenu od 13,5 milijuna funti. Treće platno "Bista Francoise", portret Francoise Gilot, prodano je za 10,6 milijuna funti. Djelo iz 1946. prikazuje Picassovu ljubavnicu iz četrdesetih godina s kojom je imao dvoje djece.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙