FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: ilov
ZAGREB, 30. lipnja 2011. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

BUDIMPEŠTA - Mađari su u srijedu postavili drugi kip u čast bivšeg američkog predsjednika Ronalda Reagana u samome središtu Budimpešte. Premijer Viktor Orban i bivša šefica američke diplomacije Condoleezza Rica prisustvovali su svečanom otkrivanju kipa koji je postavljen u blizini zgrade američkog veleposlanstva. Statua u bronzi visoka je 2,2 metra. U jednom budimpeštanskom parku 2006. postavljeno je poprsje Ronalda Reagana. Četrdeseti američki predsjednik vrlo je popularan u Mađarskoj, jer je uspješno pomogao pri "urušavanju" SSSR-a, omogućivši na taj način demokratizaciju Mađarske i ostalih zemalja bivšeg istočnog bloka.

LOS ANGELES - Yupeng Deng koji živi u Kaliforniji došao je na, kako je vjerovao, sjajnu zamisao, pozvavši kineske useljenike da se pridruže lažnoj američkoj vojnoj postrojbi, koju je sam nazvao "U.S. Army/Military Special Forces reserve unit", zbog čega ga je viši sud u Los Angelesu osudio na trogodišnju kaznu zatvora, pošto je priznao krivicu po svim točkama optužnice. Deng se sam proglasio "vrhovnim zapovjednikom" svoje fiktivne postrojbe, kazavši unovačenim sugrađanima kako im članstvo u njoj jamči dobivanje američkog državljanstva. Uspjelo mu je u to uvjeriti 200 kineskih državljana iz raznih dijelova SAD-a, koji su morali platiti i upisninu u postrojbu u iznosu od 300 do 450 američkih dolara. 51-godišnji Deng uhićen je u travnju nakon FBI-jeve istrage.

KUALA LUMPUR - Malezijska zrakoplovna tvrtka Malaysia Airline u četvrtak je opravdala svoju odluku o zabrani putovanja dojenčadi u prvom razredu svojih jet linera mnogobrojnim žalbama nezadovoljnih putnika kojima tijekmo višesatnih putovanja smeta njihov glasan plač. "Ne primamo više sasvim malu djecu u prvu klasu, bez obzira je li riječ o djeci čija je karta plaćena za mjesto na sjedalu ili u krilu roditelja. Moguće je da ćemo izgubiti određeni broj putnika, no dosad smo primili brojne žalbe, osobito od putnika koji bi tijekom višesatnog leta željeli nesmetano spavati", objasnio je direktor nacionalne zrakoplovne tvrtke Tengku Azmil Zahrudin u poruci objavljenoj na Twitteru.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙