FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Javna rasprava o nacrtu plana upravljanja vodnim područjima

Autor: ivuc
OSIJEK, 1. srpnja 2011.(Hina) - Plan upravljanja vodnim područjima, čije se prihvaćanje očekuje do kraja ove godine, integralni je dokument koji ujedinjuje obveze iz mnogih uredaba Europske unije vezanih uz okoliš te sadržava mjere radi postizanja dobrog stanja voda, istaknuto je na današnjoj javnoj raspravi o nacrtu toga plana u osječkome vodno-gospodarskom odjelu Hrvatskih voda.

Ravnateljica uprave vodne politike i međunarodnih projekata Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Ružica Drmić rekla je da se takvi planovi rade za razdoblje od šest godina, ali će se, zbog usklađivanja s ostalim zemljama članicama EU-a, taj plan raditi za razdoblje do kraja 2015. godine.

Dodala je kako će, uz analizu značajki dunavskoga i jadranskoga vodnog područja, plan, među ostalim, sadržavati podatke o stanju voda, ciljevima zaštite vodnog okoliša, stratešku procjenu utjecaja na okoliš, program mjera za postizanje dobrog stanja voda i prijedlog nadzora njihove provedbe.

Kako je istaknuto, nacrt plana izradili su stručnjaci Hrvatskih voda, a nakon današnje javne rasprave održat će se javne rasprave i u Zagrebu, Rijeci i Splitu. Nakon usklađivanja s prikupljenim primjedbama i prijedlozima iz javne rasprave, očekuje se da bi Vlada RH mogla prihvatiti plan upravljanja vodnim područjima do kraja ove godine, rekla je Drmić.

(Hina) xivuc ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙