FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grčki parlament usvojio zakon o provedbi mjera štednje

Autor: gple
ATENA, 30. lipnja 2011. (Hina/Reuters) - Grčki parlament usvojio je u četvrtak zakon o provedbi mjera štednje u vrijednosti 28 milijardi eura u petogodišnjem razdoblju, ispunivši time uvjete međunarodnih zajmodavaca za isplatu nove tranše kredita.

Premijer Georgios Papandreu osigurao je većinu od 151 zastupničkog glasa od ukupno 300 glasova u parlamentu za predloženi zakon. Glasanje je još u toku.

U srijedu grčki parlament usvojio je paket mjera štednje sa 155 glasova za i 138 glasova protiv. Mjere uključuju osnivanje agencije za privatizaciju državne imovine, pripremu privatizacije, povećanja poreza, ograničenja zapošljavanja u javnom sektoru i propise u domeni socijalne zaštite.

Usvajanjem zakona o primjeni tih mjera parlament je utro put isplati nove tranše međunarodnog kredita u iznosu 12 milijardi eura, koji je Ateni potreban kako bi platila račune. Ukupna je vrijednost međunarodnog paketa pomoći 110 milijardi eura.

Međunarodni kreditori uvjetovali su isplatu te tranše grčkim usvajanjem paketa mjera štednje i pripadajućeg zakona o njihovoj primjeni.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙