FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sve dnevne novine naglašavaju Papinu podršku Hrvatskoj ulasku u EU

Autor: macu
ZAGREB, 5. lipnja 2011. (Hina) - Sve današnje hrvatske novine donose detaljna izvješća o prvom danu dvodnevna pastoralnog i državničkog pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj.

Naslovnice donose sliku Svetog Oca, uglavnom s dočeka u zagrebačkoj zračnoj luci, gdje ga je dočekao hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Večernji list na naslovnici donosi Papinu poruku: "Hrvati, ne plašite se EU!", a Nedjeljnji Jutarnji donosi fotografiju Pape i hrvatske premijerke te naglašava podršku Svetog Oca za ulazak Hrvatske u EU i prenosi njegovu izjavu: "U Europi ćete biti stup kršćanstva". Ta dva dnevnika imaju najviše tekstova uz pohoda Pape Hrvatskoj - Večernji list 13 stranica, a Nedjeljnji Jutarnji čak 16 stranica.

Riječki Novi list ističe kako je poglavar Katoličke crkve podržao pristupanje Europskoj uniji te velik slovima navodi kako Papa Hrvatsku vodi u Europu. Donosi i izjavu Benedikta XVI. s dočeka u zagrebačkoj Zračnoj luci da od samih početaka hrvatski narod pripada u Europi te joj na poseban način daje doprinos u duhovnim i moralnim vrijednostima, Slobodna Dalmacija ističe Papinu poruku - Hrvati treba vam EU, a Glas Istre donosi poruku koja je sinoć odjekivala zagrebačkim Trgom bana Josipa Jelačića, gdje je za vrijeme molitvena bdijenja hrvatska katolička mladež uzvikivala: "Papa, mi te volimo!".

U komentaru Večernjeg lista pod naslovom "Mala zemlja, ali uzorna za Europu" ističe se da Papin dolazak vjerojatno ne će ubrzati ulazak Hrvatske u EU, ali bi mogao pridonijeti poimanju europske Hrvatske kao sudbine koju živimo stoljećima.

Nedjeljnji Jutarnji poseban naglasak na drugoj i trećoj stranici daje molitvenom bdijenju Benedikta XVI. s mladima i u naslovu ističe: "Najbolji koncert na Trgu. Ikada!". List u komentaru analizira poruke Benedikta XVI. i hrvatskog predsjednika Ive Josipovića. Napominje kako je Papa osudio individualizam, a hrvatski predsjednik rekao da nije vjernik, ali s vjernicima dijeli jednake moralne vrijednosti.

(Hina) xmc ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙