FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I Karamarko bez komentara o Sanaderu

Autor: sobr
ZAGREB, 21. lipnja 2011. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko danas nije želio komentirati novu USKOK-ovu istragu protiv bivšeg premijera Ive Sanadera, navodno osumnjičenog da je zloporabio položaj i ovlasti te primio 10 milijuna eura mita od predsjednika uprave MOL-a Zsolta Hernadija, kojemu je zauzvrat omogućio preuzimanje upravljačkih prava u hrvatskoj naftnoj kompaniji Ini.

"Nažalost ne mogu komentirati. Uskočki je predmet pa bi se distancirao od bilo kakvog komentara", izjavio je Karamarko novinarima pred Banskim dvorima.

Ministar Karamarko kazao je da danas odlazi u Šibenik u policijski stožer osnovan zbog potrage za nestalom 17-godišnjom Antonijom Bilić.

Kazao je kako je riječ o opsežnoj potrazi u kojoj sudjeluje više od 300 policajaca, a angažirani su i pripadnici Gorske službe spašavanja.

"Mi ćemo i dalje intenzivno raditi", kazao je te dodao kako se nada nekakvom dobrom i zadovoljavajućem rezultatu te da će s djevojkom biti sve u redu.

USKOK je danas potvrdio da je protiv Sanadera i još dvije osobe pokrenuo istragu, a mediji pišu da je rijeć o podmićivanju bivšeg premijera od strane čelnika MOL-a koji je zauzvrat dobio upravljačka prava u Ini. Mađarska tvrtka to je odlučno opovrgnula tvrdeći kako nije bilo nikakvih isplata ni dogovora o plaćanju ni s jednim od aktera i donosioca odluka na hrvatskoj političkoj sceni ni izravno ni neizravno, ni prije ni nakon dioničarskog ugovora.

(Hina) xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙