FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Centri Ban i Bundek napreduju prema planu

Autor: dduk
ZAGREB, 29. lipnja 2011. (Hina) - Građevinski projekti Ban centar i Bundek centar, ukupne vrijednosti 150 milijuna eura, odvijaju se prema planu, a useljenja prvih stanara očekuju se u svibnju odnosno kolovozu 2012. godine, izvijestili su investitori na današnjoj konferenciji za novinare.

Ban centar je stambeni objekt koji zatvara blok Kurelčeve i Cesarčeve ulice u Zagrebu, površine 33 tisuće četvornih metara na pet podzemnih i osam nadzemnih etaža.

Poslovno-stambeni centar Bundek u blizini je istoimenog novozagrebačkog jezera s površinom od 87.500 četvornih metara. Sastoji se od osam zgrada ispod kojih su parkirališta na tri kata koja se protežu ispod cijelog kompleksa.

U Centru Bundek Institut IGH putem svog društva Adepto drži 40 posto temeljnog kapitala, koliko pripada i Konstruktor inženjeringu, dok Stipić grupa ima 20 posto temeljnog kapitala. Projekt Centar Bundek vrijedan je 80 milijuna eura, a glavni izvođač radova je Stipić grupa.

U tvrtci Centar gradski podrum, koja vodi projekt Ban centar vrijedan 70 milijuna eura, Stipić grupa kontrolira 42,49 posto temeljnog kapitala, Institut IGH 37,5 posto, Zagrebačka banka 15,01 posto i Reinvest 5 posto.

Projektom upravlja zajednička uprava koju čine predstavnik Stipić grupe i predstavnik Instituta IGH. Stipić grupa je glavni izvođač radova, dok je u nadležnosti Instituta IGH projektiranje i nadzor nad gradnjom.

Prema informacijama s današnje konferencije za novinare, danas počinje prodaja stanova i poslovnih prostora u centrima Ban i Bundek. Cijena stanova u Bundek centru kreće se od 1.900 do 2.600 eura po četvornom metru, dok se u luksuznom Ban centru kreće od 5.310 do 7.020 eura po četvornom metru, uz uključeni PDV.

Investitori kažu da je u Ban centru sa 66 stanova primljeno 27 rezervacija, a u Bundek centru u kojem je 227 stanova zaključeni su kupoprodajni ugovori za njih 48 te su podnesene rezervacije za još 23 stana.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙