FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sv. Ivan Žabno: potpisani ugovori o prodaji državnog poljoprivrednog zemljišta

Autor: nmau
SVETI IVAN ŽABNO, 21. lipnja 2011. (Hina) - U Svetom Ivanu Žabnu danas su potpisani ugovori o prodaji i zakupu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske s vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ukupno je 68 poljoprivrednika kupilo 351 hektar državnog zemljišta u vrijednosti od 5,8 milijuna kuna, a 51 poljoprivrednik odlučio se za zakup 174 hektara zemljišta za cijenu od 141 tisuće kuna.

Pritom je 99,5 hektara zemljišta otkupljeno jednokratno, a ostali dio će se obročno otplaćivati.

Načelnik općine Sveti Ivan Žabno Vladimir Oguman istaknuo je značaj tog događaja za gospodarski razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Prodajom i zakupom poljoprivrednog zemljišta popunit će se i općinski, županijski i državni proračun. Polovica pripada mjesnoj samoupravi, a po 25 posto predviđeno je za županiju Koprivničko-križevačku i Republiku Hrvatsku.

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Josip Kraljičković čestitao je obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na kupnji i zakupu državnog poljoprivrednog zemljišta čime su, rekao je, osigurali prava za potporu u sljedećoj godini.

(Hina) xnmau yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙