FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U FOKUSU: azijske burze blago porasle, euro iznad 1,42 dolara

Autor: neba
TOKYO, 28. lipnja 2011. (Hina/Reuters) - Na većini azijskih burzi cijene su dionica jutros porasle, dok se euro ponešto oporavio jer su ulagači optimističniji u vezi grčke krize, nakon što su francuske banke pristale reprogramirati dugove te članice eurozone.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks u 7,30 sati bio u plusu 0,8 posto, dok su cijene dionica u Australiji i Južnoj Koreji porasle između 0,2 i 0,3 posto.

Burzovni indeksi u Hong Kongu i Singapuru balansiraju na rubu pozitivnog i negativnog područja, dok su cijene dionica u Šangaju oslabile 0,5 posto.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je u 7,30 sati na dobitku 0,1 posto.

Ulagači su nešto raspoloženiji nego posljednjih dana, a ohrabrila ih je odluka francuskih banaka o reprogramiranju grčkih dugova, što će toj članici eurozone olakšati ispunjavanje međunarodnih financijskih obveza.

No, i dalje se trguje oprezno jer se čeka glasovanje u grčkom parlamentu u srijedu i četvrtak o vladinom prijedlogu proračunske štednje.

Vijesti iz Francuske pozitivno su utjecale i na euro, pa je jutros na valutnim tržištima njegov tečaj porastao s jučerašnjih 1,4130 na 1,4270 dolara. U jednom trenutku probio se i iznad 1,43 dolara.

U odnosu na japansku valutu, cijena eura skočila je s jučerašnjih 114,05 na 115,30 jena.

Tečaj dolara prema japanskoj valuti stabilno se, pak, kreće oko 80,70 jena.

Nakon jučerašnjeg pada za 55 centi, jutros je na burzi u New Yorku terminska cijena nafte porasla za 40-ak centi, na 91,01 dolar po barelu.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙