FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pusić: veliki dan za hrvatsku državu

Autor: dspo
BUZET, 24. lipnja 2011.(Hina) - Predsjednica Nacionalnoga odbora za praćenje pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji Vesna Pusić večeras je u Buzetu ocijenila odluku europskih čelnika o završetku pregovora s Hrvatskom do kraja lipnja i potpisivanje pristupnoga ugovora do kraja godine velikim danom za hrvatsku državu.

"Ovo je naša velika zajednička pobjeda, a okončanje pregovora je veliki dan za nas jer Hrvatska nikada do sada nije imala takav okvir političke stabilnosti kakav ima danas", naglasila je Pusić čestitavši svim građankama i građanima Hrvatske.

Prema njenim riječima "ovo je naš početak, nije kraj odnosno ovo je završetak preduvjeta kako bi u jednom europskom okruženju mogli graditi jednu pristojnu normalnu europsku državu".

"Tehnički se sada priprema pristupni ugovor koji će se potpisati koncem godine. Nakon toga ratificirat će se u Europskom parlamentu, mi potom idemo na referendum i ukoliko bude pozitivan ratificirat ćemo ga u saboru", kazala je Pusić i dodala kako potom slijedi ratifikacija u parlamentu 27 zemalja članica, sve do 1. srpnja 2013. kada će Hrvatska postati punopravna članica.

Na pitanje je li optimist u svezi s datumima Pusić je kazala kako je datum izvjestan i siguran. "Razdoblje od danas pa sve do 1. srpnja 2013. proći će i u praćenju ispunjavanja preuzetih obveza o pitanju razine funkcioniranja naših institucija od borbe protiv korupcije i suzbijanja korupcije do ekonomskoga funkcioniranja zemlje. To je naš minimum, jer su naše ambicije puno veće od toga. To je procedura koju bi bilo pametno da je i sami preuzmemo na duži rok kako bi vodili računa da se naši zakoni i odluke koje parlament donosi, stvarno i provode", zaključila je Pusić.

(Hina) xdspo ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙