FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lesar o akciji "Zahtjevnica" i pregovorima s EU-om

Autor: ivuc
OSIJEK, 24. lipnja 2011.(Hina) - Predsjednik Hrvatskih laburista (HL) Dragutin Lesar izjavio je danas kako je problem devizne klauzule, posebice u stambenim kreditima, velik broj obitelji, ali i poduzetnika te obrtnika doveo u dužničko ropstvo jer svojim primanjima ne mogu vraćati goleme zajmove.

Na konferenciji za novinare u Osijeku, govoreći o akciji "Zahtjevnica" koju je pokrenula njegova stranka radi odgovarajućih zakonskih promjena, Lesar je rekao kako takvo stanje, koje dodatno otežavaju nezakonite ovrhe i nepravilnosti u sustavu mirovinskog osiguranja, traži političku intervenciju.

Ustvrdio je kako se sve više građana žali da ne dobivaju ovršne naloge kako bi mogućim prigovorima ili na neki drugi način spriječili ovrhe čiji su troškovi iznimno visoki. Ima slučajeva u kojima ovrha obuhvaća rodiljne naknade i dječje doplatke, što je, kako je rekao, zakonom zabranjeno. Pozvao je Ministarstvo pravosuđa koje je mjerodavno za nadzor ovrha da pošalje inspekciju na teren te Ministarstvo financija da provjeri tijek tih postupaka u Fini.

U vezi sa završetkom pristupnih pregovora Hrvatske s Europskom unijom, izjavio je kako bi vladajuća politička elita, umjesto kampanje nagovaranja i lažnih poruka, trebala pokrenuti kampanju i građanima dati informacije o tome što je dogovoreno u pojedinim pregovaračkim poglavljima te što će pisati u pristupnom ugovoru. Ocijenio je kako je to posebice važno za poljoprivredu te da građani trebaju znati kakve su proizvodne kvote za određene kulture ugovorene u trenutku kad Hrvatske uđe u Europsku uniju.

(Hina) xivuc ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙