FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: proslavljen Dan antifašističke borbe

Autor: dspo
PULA, 21. lipnja 2011.(Hina) - Prigodnom svečanošću danas je u Puli proslavljen Dan antifašističke borbe i 70. obljetnica ustanka protiv fašizma u Hrvatskoj.

Ovogodišnje obilježavanje tog dana prvi je put, uz uobičajeno polaganje vijenaca na spomenike i obilježja poginulim borcima koje će se održati sutra, prošireno i kulturno-umjetničkim programom na Narodnom trgu u Puli te druženjem s građanima.

"Vrijednosti antifašističke borbe ne mogu zasjeniti oni koji pišu noviju povijest i falsificiraju događaje", poručio je danas potpredsjednik Saveza antifašističkih boraca Hrvatske Tomislav Ravnić i dodao kako antifašisti "žele u Europu koja se odavno opredijelila za antifašizam".

Također je rekao kako su sretni zbog predsjednika države koji poštuje vrijednosti antifašizma.

Zamjenik pulskoga gradonačelnika Fabrizio Radin rekao je okupljenim građanima kako "nema demokracije bez uvažavanja antifašističke tradicije kojom se Pula ponosi", a predsjednik pulske Udruge antifašističkih boraca Livio Blašković kratko je podsjetio na povijest antifašizma na tom području, na NOB i, kako je rekao, "nepokoreni narod Istre koji se odlučio za priključenje matici zemlji Hrvatskoj".

Tom je prigodom istaknuo da je Pula grad koji je podnio velike žrtve u borbi protiv fašizma.

Sutra ujutro članovi udruge i predstavnici grada na spomen-obilježjima na Giardinima, u Titovom parku te na pulskome groblju polaganjem vijenaca odat će počast poginulim antifašistima.

(Hina) xdspo ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙