FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obersnel o ispitivanju ravnateljice Direkcije poslovnih prostora

Autor: hsup
RIJEKA,17. lipnja 2011.(Hina) - Iz riječke gradske uprave danas je medijima dostavljena izjava riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela, koja je, kako se navodi, vezana uz vijest da je policija danas ispitala ravnateljicu Direkcije poslovnih prostora u Odjelu za komunalni sustav Grada Rijeke Željku Marković.

"Prema informacijama koje sam dobio od policije, riječ je o akciji USKOK-a kojom je istraživana moguća korupcija u Državnom inspektoratu te se u sklopu te obrade pojavila sumnja o primanju mita od strane odgovorne osobe za gradske poslovne prostore", stoji u izjavi.

Riječki gradonačelnik naveo je da podupire svaku dobro pripremljenu akciju USKOK-a, ističući da su za najstrožu osudu svi, pa i zaposlenici gradske uprave, ako im se dokaže nezakonitost u obavljanju posla. Dodao je da su Grad Rijeka i on osobno uvijek bili na raspolaganju svim nadležnim tijelima za pružanje bilo kakve dokumentacije ili informacija.

Obersnel je naglasio da se u Rijeci, u postupku dodjele poslovnih prostora, svaki poslovni prostor licitira na javnoj licitaciji te da se sve licitacije od 1993. snimaju kamerom.

Pozvao je "one koji manipuliraju informacijama prema medijima da to ne čine" te je ocijenio da je zanimljivo da je vijest o akciji USKOK-a do njega došla najprije od novinara iz Zagreba, kao i to da se spominje uhićenje njegove bliske suradnice, premda je riječ o akciji usmjerenoj prema korupciji u Državnom inspektoratu.

"To ne umanjuje štetu koju ova sumnja u primanje mita uzrokuje Rijeci, ali je pogrešno proglašavati službenicu gradske uprave mojom bliskom suradnicom, a još manje bliskom suradnicom mog prethodnika", naveo je Obersnel uz napomenu da je riječ o jednoj od pedesetak rukovoditelja u gradskoj upravi koja ima oko 400 zaposlenih.

Prema neslužbenim informacijama, ravnateljicu Direkcije poslovnih prostora u riječkoj gradskoj upravi Željku Marković danas je, zbog sumnje da je primila mito, privela riječka policija, u sklopu istrage koju vodi USKOK.

Na novinarski upit iz Policijske uprave primorsko-goranske su naveli samo da je riječ o USKOK-ovu predmetu, a iz USKOK-a nisu htjeli dati ni potvrditi bilo kakavu informaciju o tome.

Internetski mediji pišu da je Željka Marković danas privedena na ispitivanje, ali da zasad nije uhićena. Navode da je riječ o predmetu koji vodi USKOK te da je Marković postala predmetom istražnih radnji slučajno, u istrazi koja je obuhvaćala više državnih inspektora.

(Hina) xhsup ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙