FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađerić: smanjiti plaće upravi Zagrebačkog holdinga

Autor: tdel
ZAGREB, 17. lipnja 2011. (Hina) - Predsjednica HDZ-ova kluba zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Margareta Mađerić na današnjoj je konferenciji za novinare zatražila od uprave Zagrebačkoga holdinga da si smanje plaće i ugledaju se na odluku hrvatske vlade po kojoj predsjednici uprava državnih poduzeća mogu imati najvišu plaću od 17.000 kuna.

Također je zatražila da Holding smanji troškove usluga i informiranja, reprezentacije, intelektualnih usluga, putovanja te da ograniči uporabu kreditnih kartica i slično.

Mađerić je ocijenila kako bi te mjere pomogle Holdingu u sadašnjemu teškom stanju te da je "nedopustivo da predsjednik uprave Holdinga Ivo Čović, koji je u vlasništvu grada Zagreba, ima veću plaću od premijerke Kosor".

Podsjetivši kako u poslovnom planu Zagrebačkog holdinga za 2011. stoji da će se prodajom stanova u naselju Sopnici riješiti financijski problemi Holdinga i nadoknaditi gubitak iz prošle godine, Mađerić je rekla da je, po podatcima predsjednika uprave Holdinga Ive Čovića, rezervirano ili ugovoreno tek pedesetak stanova. Po planu, dodala je, trebalo je biti prodano oko 450 stanova, 65 poslovnih prostorija i oko 700 garaža.

"Tom dinamikom stanovi se, unatoč ljetnim sniženjima, očito neće prodatati, a Holding će se susresti s još većim problemima financiranja", smatra Mađerić.

Napominjući kako su argumenti vodećih članova zagrebačkoga SDP-a da je Holding u takvom stanju zbog naslijeđenih dugova i preinvestiranja, istaknula je kako su "dugove naslijedili od sebe samih, a kada je dolazilo do preinvestiranja, predsjednik uprave bio je Ivo Čović".

Umjesto da se bavi restrukturiranjem Holdinga, SDP se jedino bavi kadroviranjem, ocijenila je Mađerić napominjući kako je "jedina antirecesijska mjera" koju je uveo Čović bila smanjenje plaće od deset posto. "Unatoč tome, Čović ima veću plaću od premijerke Jadranke Kosor, a sva ostala prava su im ostala", rekla je.

U upravi Holdinga otkako je Čović na njezinu čelu zaposleno je stotinjak novih ljudi, istaknula je Mađerić i upitala se koji su to ljudi i kolika im je plaća.

Zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Stanko Gačić upozorio je na loše stanje u Holdingovoj podružnici Autobusnom kolodvoru, koji sve više propada jer nema plana razvoja, a ne ulaže se ni u samu zgradu. Uz to, invalidi mjesecima ne mogu kupiti karte jer ne rade pokretne stube ni dizalo, a kolodvor nema ni svoju mjenjačnicu, što mu donosi gubitak. Gačić je upozorio i da se poslovne prostorije daju u zakup bez provedenoga javnog natječaja, a štetni su i pojedini ugovori o njihovoj dodijeli.

(Hina) xtdel ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙